Almanya Sur'daki Bu Skandala Acaba Ne Diyecek

PKK’nın eylemlerini sürdürdüğü Sur’da çarpıcı delillere ulaşıldı. Güvenlik güçleri, Alman ajanlarının Diyarbakır’a bizzat gelerek teröristlere ‘şehirde savaş’ eğitimi verdiğini belgeledi.

25.01.2016-12:23 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Almanya Sur'daki Bu Skandala Acaba Ne Diyecek
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 2 Aralık 2015'te ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürerken, bordo berelilerin de katılımıyla devam eden operasyonlarda skandal sayılabilecek belgelere ulaşıldı. Belgelere göre, Sur'u 2 yıl öncesinden bugünlere Alman ajanlar hazırlamış.

Güvenlik mensubu kaynaklardan alınan bilgiye göre, sözde öz yönetim ilanlarıyla birlikte birçok ilçede olduğu gibi Sur'da da PKK yandaşlarınca açılan hendekleri kapatmak ve kurulan barikatları kaldırmak için başlatılan operasyonlar sürüyor. Sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte devam eden operasyonlar ise ilçedeki sokakların çok dar olması, zırhlı araçların buralara girememesi, evleri yeraltından bir birine bağlayan hendekler ve neredeyse adım başına döşenen el yapımı patlayıcılar nedeniyle ağır ilerliyor.

Asker, polis ve son olarak da bordo berelilerin katıldığı operasyonlar sürerken, öldürülen PKK'lıların üzerinden ve üs olarak kullandıkları yerlerden çok sayıda belge ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, bu belgeler 2 yıl önce Diyarbakır'ın Sur ilçesine gelen Alman ajanlar tarafından hazırlandı. Alman ajanlar kırsalda çatışmaya alışkın PKK'lı gruplara şehirde savaşma konusunda, savaş taktikleri, el yapımı patlayıcılar ile tuzaklama eğitimleri verdi. Bu eğitimlerle ilgili 2014 ve 2015 tarihli çok sayıda dokümanın yanı sıra operasyonlarda Alman menşeili çok sayıda mühimmat da ele geçirildi. Diyarbakır başta olmak üzere, bölgeye değişik ülkelerden çok sayıda ajanın, farklı kimliklerle gelerek, burada faaliyetlerde bulunduğu biliniyordu.

Bu arada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Merkel ile görüşmesinde bu konunun da gündeme geldiği iddia ediliyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal