MEB'den Öğretmen Ataması Müjdesi!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz TBMM'de yaptığı konuşmasında, 500 engelli öğretmen alımı için en kısa zamanda ilana çıkılacağını ifade etti

22.02.2018-10:02 - (Son Güncelleme: 22.02.2018-12:18) MEB'den Öğretmen Ataması Müjdesi!

MEB Bakanı İsmet Yılmaz'ın konu hakkında yaptığı açıklama şu şekilde:

20 bin öğretmen ataması kapsamında engelli öğretmenin yer almaşığını fakat en kısa zamanda bu sayıya ek olarak 500 engelli öğretmen alımı hakkında duyuruda bulunacağız.

Sertifikalı eğitim konusu hakkında da açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Kesinlikle yani para karşılığı sertifika verilmemeli, ikili eğitimin olmaması lazım." ifadelerini kullandı.

İhtiyaçtan fazla olması sebebi ile son 4-5 senedir hiçbir eğitim fakültesinin açılmadığını ifade eden Yılmaz, hangi fakültelerin, bölümlerin açılacağına ve bu bölümlere ne kadar kontenjan ayrılacağını Yükseköğretim Planlama Kurulunun karar vereceğini belirtti. Yılmaz, bu şekilde üniversiteyi tamamlayan öğrencilerin umutlarıyla, okullarını bitirdikten sonraki durumlarının birbiriyle çakışabileceğini ifade etti. 

Diğer yandan 2018 yılı sözleşmeli öğretmenlik başvurusuna yönelik duyuru yayımlandı. Ön başvurular 2 Mart, sözlü sınavlar ise 16 Mart tarihinde gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının sözleşmeli öğretmen pozisyonuna 20 bin öğretmen alımı gerçekleştirilecek.  Sözlü sınavlar ise 14 Nisan ve 8 Mayıs'ta yapılacak. En çok kadro 3 bin 806 ile sınıf öğretmenliğine ayrılırken 2 bin 2 ile İngilizce ve din kültürü ve ahlak bilgisi 1907 kontenjan ile takip etti.

ÖĞRETMEN MAAŞLARINDA YENİ DÜZENLEME

2018 yılı Ocak ayında, evli, çocuklu ve eşi çalışmayan yeni atanan bir öğretmen 3 bin 295 lira maaş aldı. Evli, eşi çalışmayan ve bir çocuklu öğretmenin maaşında 205 lira ek ücret geliyor. Ek ders ücreti ve hafta sonu kursları ile öğretmenlerin bin liraya kadar maaşları artabiliyor.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal