ALES Sonuçları Açıklandı

ÖSYM tarafından 21 Kasım'da gerçekleştirilen ALES/3 sınavının sonuçları açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" adresinden sınav sonuçlarına ulaşabilecek.

04.10.2019-09:28 - (Son Güncelleme: 07.12.2021-14:50) ALES Sonuçları Açıklandı

ÖSYM tarafından 21 Kasım'da gerçekleştirilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınavının (ALES/3) sonuçları açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur.

ALES/ 3 SONUÇLARI  AÇIKLANDI

ÖSYM'nin resmi sitesinde yer alan duyurulara göre 21 Kasım'da gerçekleştirilen ALES/3'e ait değerlendirme işlemleri tamalandı.

Adaylar ALES/3 sonuçlarına "sonuc.osym.gov.tr" adresinden öğrenebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal