Yine Aynı Kepazelik! Yalan Haberle Türkiye'ye Saldırdılar

Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı'nı 'Türkiye sivilleri katlediyor' yalanıyla dünyaya servis eden İngiliz basını rezil oldu. Rusya'ya ait katliam görüntülerini Türkiye yapmış gibi yayınladılar.

29.08.2016-14:43 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Yine Aynı Kepazelik! Yalan Haberle Türkiye'ye Saldırdılar
Türkiye'nin Fırat Kalkanı harekatı büyük bir titizlikle yürütülürken, terörist karargahlarına düzenlenen operasyonları 'Türkiye sivilleri katlediyor' yalanıyla dünyaya servis eden İngiliz basını rezil oldu. İngiliz Independent gazetesinin, Rusya'ya ait katliam görüntülerini Türkiye yapmış gibi yayınlamasının ardından gerçek ortaya çıktı.
 
Türkiye'nin Cerablus'u terör örgütleri DAEŞ ve PYD'den temizlemek için başlattığı 'Fırat Kalkanı' harekatı altıncı gününde devam ediyor. Türkiye'nin ÖSO birliklerini desteklediği ve karadan ilerleyişin de sürdüğü operasyonla ilgili batı medyasının yalan haberleri virüs gibi yayılıyor.
 
'Türkiye sivil katliamı yapıyor' diye yalan haber servis eden Fransız haber ajansı AFP'nin ardından İngiliz gazetesi Independent da bu algıya katılarak skandal haberciliğe imza attı. Halep'in Maadi bölgesinde Rusya'ya ait savaş uçaklarının yaptığı bombardımanın görüntülerini kullanan Independent, "Türkiye 40 sivili öldürdü" şeklinde skandal bir şekilde servis etti. Rusya'nın katliamını Türkiye'ye aitmiş gibi gösteren gazeteye tepki yağdı.
 
Türkiye'ye isnat edilen görüntüler, Rus savaş uçaklarının Maadi kentinde düzenlediği varil bombalı saldırılara ait.
 
Independent'ın Türkiye yalanı boş çıktı. Yayınlanan görüntüler, Suriye sivil kurtarma ekiplerinin youtube kanalında 27 Ağustos Cumartesi günü yayınlanmış. Görüntüler, Rus savaş uçaklarının Maadi kentinde düzenlediği varil bombalı saldırılara ait. Gazete ise bu görüntüleri, 28 Ağustos'ta Türk savaş uçaklarının vurduğu YPG karargahına aitmiş gibi göstermeye çalışmıştı.
 
Rusya'ya ait savaş uçaklarının Halep'in Maadi kentinde düzenlediği varil bombalı saldırıda, 22 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi yaralanmıştı. Rusya, Suriye'ye girdiği Eylül 2015'ten bu yana 3 bine yakın sivili katletti.
24 Ağustos Çarşamba günü Cerablus'u DAEŞ ve PYD örgütlerinden temizleyerek sınırındaki güvenlik tehdidini ortadan kaldırmaya çalışan Türk askerleri ise muhalif ÖSO ile titiz bir operasyon düzenliyor. TSK'nın desteğiyle ilerleyen muhalifler, sivillerin evlerine geri dönmesi için terör örgütlerinin döşediği mayınları temizliyor, olası intihar saldırılarına karşı üst düzey hassasiyet gösteriyor. Buna rağmen, Rusya ve Esed'in sivil katliamlarına duyarlılık göstermeyen Batı medyasının Türkiye'ye karşı yaygara koparması, tepkiye yol açıyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal