Muharrem İnce, Partisinin Aday Politikasını Afrin Üzerinden Eleştirdi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin aday politikasını eleştirerek, "Ankara'dakiler İstanbul'a, İstanbul'dakiler Ankara'ya aday gösteriyorlar. Beni Afrin'e aday gösterirlerse şaşırmam" dedi.

09.04.2018-22:49 - (Son Güncelleme: 09.04.2018-22:38) Muharrem İnce, Partisinin Aday Politikasını Afrin Üzerinden Eleştirdi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile alakalı şaşırtan açıklamalarda bulundu. İnce, "Ankara'dakiler İstanbul'a, İstanbul'dakiler Ankara'ya aday gösteriyorlar. Beni Afrin'e aday gösterirlerse şaşırmam" dedi.

"AFRİN'E ADAY OLURSAM ŞAŞIRMAM"

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce isminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için geçtiği sorusuna şaşırtan bir yanıt verdi. İnce, "Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmak isteyen dostlarım var partide. Onlar beni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösteriyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilenler ise Ankara'ya aday gösteriyor. Böyle giderse Afrin bile kalabilir bize. Genel merkezin İstanbul'da üyelerle bir anket gerçekleştirdiğini biliyorum. Çıkan sonucu da biliyorum" dedi.

"CUMHURBAŞKANI ADAYINI ÜYELER BELİRLESİN"

CHP'li ince Cumhurbaşkanı adayına da 1 milyon 250 bin üyenin karar vermesi teklifini sundu. İnce, "Ben her zaman Cumhurbaşkanı adayımızı da, belediye başkanı adaylarımızı da üyelerin seçmesi gerektiğini söyledim. Sandığı koyalım sandıktan kim çıkarsa o olsun. Mantıklı olan budur. Muharrem İnce olarak ben de ön seçimle seçilmedim. Fakat her zaman ön seçim olmasını söyledim. Şimdi Yalova özel durumunda da Yalova 1. Sıra adayı ön seçimle seçilmeli, 2. Ve 3. sıra adayları atanmalıdır. Çünkü 2 milletvekili çıkartabiliriz. Onu dengelemek için bunu gerçekleştirmeliyiz. İstanbul da 200 bin üyemiz var. Bu kişiler, para, pul, şan ve şöhretle satın alınabilir mi? Manipüle edilebilir mi? Olamaz bunun imkanı yok. Yönlendirilemez. Bunların önüne sandık koyarsak bir netice çıkar. Cumhurbaşkanı adayımızın da 1 milyon 250 bin üyemizin seçimi ile çıkarılmasını istiyorum. Doğru olan budur" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal