Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

ABD'nin Köpeği olan O Ülkeden Küstah Kudüs Açıklaması

Guatemala Devlet Başkanı Jimmy Morales, Washington'da yaptığı açıklamalarda Mayıs ayında ABD'den üç gün sonra İsrail'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıyacaklarını açıkladı.

05.03.2018-13:15 - (Son Güncelleme: 05.03.2018-16:51) ABD'nin Köpeği olan O Ülkeden Küstah Kudüs Açıklaması

BM Genel Kurulu'ndaki Kudüs oylamasında ABD'nin İsrail'in başkentini Kudüs olarak tanıması kararını destekleyen az sayıda ülkeden biri olan Guatemala, İsrail'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı aldığını duyurdu.

SKANDAL KARARI ABD'DE AÇIKLADI!

Washington'da gerçekleşen Amerikan İsrail Halka İlişkiler Komitesi'nin senelik konferansında konuşan Guatemala Devlet Başkanı Jimmy Morales, skandal taşınma kararını açıkladı. Morales'in kararı salonda alkış ve tezahüratlarla karşılandı.

Morales yaptığı açıklamada, ''Egemen bir karar olarak, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyoruz. Mayıs ayında, İsrail'in 70. kuruluş yılını kutlayacağız. Ve benim talimatımla ABD'den üç gün sonra biz de elçiliğimizi daimi olarak Kudüs'e taşıyacağız'' ifadelerini kullandı.

Morales, bundan sonra da birçok ülkenin bu adımları takip edeceğini ifade etti.

Trump'ın Kudüs İsrail'in başkenti ilan etmesinden sonra, Guatemala lideri Morales, İsrail Başbakanı Netanyahu ile konuştuğunu ve taşınma sürecini başlattığını açıklamıştı. Morales, Trump'ın kararını 'cesur' olarak nitelendirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;