Washington'da Yüzbinler Hayatını Kaybedecek

ABD ile Kuzey Kore arasında nükleer savaş olması durumunda Washington'da 413.000 kişi hayatını kaybedecek.

01.12.2017-17:20 - (Son Güncelleme: 01.12.2017-17:24)

ABD ile Kuzey Kore arasında olası bir nükleer savaş halinde meydana gelebilecek durumları okurlarıyla paylaşmaya devam eden Amerikan National Interest (NI) dergisi, şimdide Pyongyang'ın Washington'u vurması halinde meydana gelebilecek durumları ele aldı.

Petris'ın senaryosuna göre söz konusu hadisenin gerçekleşmesi durumunda başkentteki 413.000 kişinin yaşamı sona erecek, 527.000 kişi de bu savaştan yaralanacak.

Beyaz Saray, Washington Anıtı, Uluslararası Casusluk Müzesi ve Kongre binası gibi yerlerinde arasında bulunduğu çok sayıda binanın yıkılacağını ifade eden DePetris, "Uzmanlara göre başkentin merkezinde byaşayan insanların hayatta kalma şansı olmayacak" dedi.

NELER OLMUŞTU?

Kuzey Kore Merkez Televizyonu, yerel saatle bugün "Hwasong-15" isimli kıtalararası balistik füzenin fırlatıldığını bildirdi. "Ülke lideri Kim Jong-un'un emri ile gerçekleştirilen denemenin başarıyla tamamlandığı" ifade edilen haberde, "bu füzenin ABD topraklarını vurabilecek kapasitede olduğu" öne sürüldü.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kuzey Kore'nin bir füze denemesi gerçekleştirdiğini belirtmişti. Pentagon Sözcüsü Albay Rob Manning, füzenin bin kilometre uçmasının ardından Japon Denizi'ne, Japonya kara suları içindeki bölgeye düştüğünü bildirdi.

Kuzey Kore'nin son füze denemesi hakkında atılması adımları atacakları ifade eden ABD Başkanı Donald Trump, "Bununla ilgileneceğiz. Bu, masaya yatırıp değerlendireceğimiz bir durum." dedi.

Bütün ülkelere Pyongyang ile ilişkilerini sonlandırmaya davet eden ABD, savaş çıkması durumunda Kuzey Kore'nin tamamen yok olacağını belirtti. Telefona sarılıp Çin lideri Xi'yi arayan Trump, Kim'in ikna edilmesi için tüm kozların kullanılmasını ve petrol satışının kesilmesini önerdi. Kuzey Kore ise fırlattığı kıtalararası balistik füzenin fotoğraflarını denemeden 24 saat sonra dünyaya sundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal