Türkiye'ye Gelen Rus Kargo Gemisi Battı!

Karadeniz’de bulunan “ Geroi Arsenala” isimli kargo gemisi battı. Gemide yer alan 7 kişiye ise henüz ulaşılamadı. Gemide 2’si Rus, 9’u Ukraynalı ve bir tane Gürcistan vatandaşı olmak üzere toplamda 12 kişi mevcuttu.

19.04.2017-11:16 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Türkiye'ye Gelen Rus Kargo Gemisi Battı!

Karadeniz’de bulunan “ Geroi Arsenala” isimli kargo gemisi battı. Gemide yer alan 7 kişiye ise henüz ulaşılamadı. Gemide 2’si Rus, 9’u Ukraynalı ve bir tane Gürcistan vatandaşı olmak üzere toplamda 12 kişi mevcuttu. Gemi Türkiye’ye doğru Rostov Oblastı’dan geliyordu.

Acil Sevisler Bakanlığı Kırım Yönetim Başkan Danışmanı  Vladimir İvanov, olayın meydana geldiği yere hemen kurtarma gemilerini yolladığını, bir kişinin yapılan çalışmalar doğrultusunda kurtarıldığını ve 4 kişinin daha gemiye çıkartılmaya çalışıldığı açıklandı.

GEMİ İKİYE BÖLÜNDÜ VE BATTI

Geroi Arsenala adlı  kargo yük gemisi, Kırım kıyılarından 14 deniz mili uzaklaşmış iken acil durum olduğunu belirten bir sinyali yolladı. Geminin dün gece yaşanan kuvvetli fırtına sebebi ile ikiye bölünüp battığı ifade edildi. Bu arada, Kerç Boğazı civarında batan gemi Türkiye'ye tahıl getiriyordu.

KURTARMA ÇALIŞMALARINI OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI ENGELİ

Gazetem.ru'da yer verilen habere göre İvanov, " Yaşanan olaydan kurtulan bir kişinin durumu çok ağır olduğu, vücut ısısı çok düşük olduğu belirtildi. Suyun sıcaklığı 7-8 derece olduğu tespit edildi. Operasyon olumsuz hava koşulları sebebi ile zor yürütülüyor, denizdeki dalga seviyesinin artışı durumu daha da zorlaştırıyor " şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal