Trump Kararını Verdi!

ABD Başkanı Donald Trump'a yakın bir isim, İran'ın büyük devletlerle gerçekleştirdiği nükleer anlaşmanın şimdilik sürdüğünü belirtti.

12.01.2018-11:35 - (Son Güncelleme: 12.01.2018-11:32) Trump Kararını Verdi!

ABD Başkanı Donald Trump'a yakın bir isim, Başkan'ın İran'a ilişkin Amerikan yaptırımlarını tekrar canlandırmayacağını ve bu şekilde İran'ın büyük devletlerle gerçekleştirdiği nükleer anlaşmanın şimdilik süreceğini ifade etti.

Trump'ın söz konusu durumu bugün açıklaması beklenen karar hakkında bilgi sahibi olan isim, seçim öncesinde bu anlaşmayı sonlandırmak için söz vermiş olan Başkan'ın, Kongre'den ve Avrupalı müttefiklerden anlaşmanın düzeltilmesi için bir mühlet vermelerini isteyeceğini öne sürdü.

Bir takım düzenlemeler olmazsa, Trump anlaşmadan çıkma tehdidini tekrar gündeme getirebilir.

Trump'ın halen askıda olan yaptırımların bu statüsünün devamını kabul etmemesi ise İran'ın nükleer programını kısıtlayan anlaşmanın fiilen bitmesi demek olacak. Kararın bugün Beyaz Saray'dan açıklanacağı tahmin ediliyor.

Eski başkan Barack Obama'nın yaptığı ve İran'ın nükleer silah edinmesini önlemeyi hedefleyen anlaşma, Tahran'ın nükleer programını kısması karşılığında bu ülkenin petrol ihracatına uygulanan yaptırımları askıya alıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal