Üniversite Sınavı Kaldırılıyor mu?

Uzun zamandır tartışma konusu olan sınavsız üniversite sistemi hakkında gelişmeler meydana geliyor. Binlerce velinin ve öğrencinin merak ettiği soru üniversite sınavı kaldırılıyor mu?

06.04.2018-15:10 - (Son Güncelleme: 06.04.2018-15:04) Üniversite Sınavı Kaldırılıyor mu?

Liselere sınavsız giriş sisteminin gelmesinin ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) kaldırılması konusu masaya yatırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Zonguldak'ta Şehit Prof. Dr. İlhan Varan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin konferans salonunda düzenlenen müfredat programıyla alakalı okul müdürlerine ilişkin toplantıda yer aldı. Düzenlenen çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Durmuş, TEOG hakkında da bilgiler verdi. Öğrencilerin sınav odaklı oryantasyonları olduğunu belirten Durmuş şöyle konuştu:

‘Onun için TEOG ile ilgili yeni bir hazırlıklar yaptık. Esas hedefimiz TEOG gibi bir takım sınavların yani sonuç değerlendirme sınavlarının, öğrenciler bir yere sokmak veya bir yerden atmak noktasında iş gören ve bunun dışında hiçbir şeye yaramayan sınavların hepten kaldırılmasını gerçekleştirmek. Geçiş sınav sistemi olarak bildiğimiz sistemi tekrar düzenledik. İlkokul 1,2,3'de zaten sınav mevcut değildi. Bir takım sınıf öğretmenlerimiz sınav yapıyor olsalar bile çocuklara test çözdürüyor olsalar bile Allah onları affetsin. Biz bunu keskin bir dille kaldırdığımızı ifade ettik. Gelecek sezon 1-2-3 ve 4'de sınav yok, olmamalıdır da zaten. Öğretmenimiz pek fazla yerde 30'dan az sınıflarda muhatap olamayan yerlerde gerekli telafileri yapmak suretiyle bunu gerçekleştirecek. Dolayısıyla 1-2-3 ve 4'de ölçe değerlendirme sınav sistemi ile ilgili konuyu olamamakla suretle kesin çözdük.’

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal