Kimyasal Hadım Hakkında Büyük Gelişme!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ başkanlığında, çocuk istismarına yönelik yapılacak hazırlıklar için oluşan komisyon çalışmalarında sona yaklaştı.

07.03.2018-10:00 - (Son Güncelleme: 07.03.2018-09:56) Kimyasal Hadım Hakkında Büyük Gelişme!

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen çocuk istismarına yönelik yapılan hazırlıkların ayrıntıları belli oldu. Geçtiğimiz gün Bakanlar Kurulu'nda masaya yatırılan düzenlemenin önümüzdeki hafta TBMM'ye sunulması düşünülüyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki son Bakanlar Kurulu'nda çocuk istismarını engellemeye yönelik olarak 6 bakandan meydana gelen bir komisyon hazırlandı.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ başkanlığında oluşan komisyon, hazırlıklarını sona getirdi. Geçtiğimiz gün toplanan Bakanlar Kurulu'nda konu tüm yönleriyle masaya yatırıldı.

Bakan Akdağ, kabineye çalışma hakkında sunum gerçekleştirdi. İşte çalışmaların bazı ayrıntıları…

KİMYASAL HADIM: Yasanın +18 saldırı suçlularının 'tıbbi tedaviye tabi tutulacağına' dair maddesi düzeltilecek. Yeni düzenlemeyle yasada tedavinin tanımı, sınırı ve kapsamı açık bir şekilde bulunacak. Böylece kimyasal hadım yasalaşacak.

İYİ HAL YOK: Mahkemelerde, suçlu bulunan kişi ile ilgili verilebilen iyi hal indirimi, çocuğa ilişkin istismar saldırı suçlarında uygulanmayacak.

KADEMELİ CEZA: Çocuk istismarına yönelik kademelendirilmiş bir ceza belirlenecek. 12 yaş altında çocuklara +18 istismara uğramışsa en ağır ceza verilecek. Soruşturma ise gizli yürütülecek.

TEST YAPILACAK: Çocuklara hizmet veren bölümlerde çalışan kişilere psikoteknik test yapılacak. Kreş, okul, Kuran kursu, yurt, spor salonu gibi yerlerde, testten geçemeyen kişiler bulundurulmayacak. Bu kişiler devlet memuru, hâkim-savcı gibi görevlerde bulunamayacak.

İSTİHDAM VE İKAMET YASAĞI: İstismarcılar; okul servisi, okul kantini, çocuk yurdu, kreş, çocuk kulübü, oyun salonu, internet kafe gibi yerlerde çalıştırılayacak ve bu gibi işletmeleri açamayacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal