Rus Yetkililer Açıkladı! S-400 Anlaşması Tamam

Rus haber ajansı Sputnik ve Russia Today, Türkiye ile Rusya'nın S-400 savunma sistemlerinin satışı konusundaki kontratı imzaladığı açıkladı.

22.08.2017-17:17 - (Son Güncelleme: 22.08.2017-17:29)

Rusya ve Türkiye'nin S-400 füze savunma sistemleri sevkiyatına dair sözleşme üzerindeki çalışmalarını devam ettirdiğini belirten Rusya devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport Başkanı Aleksandr Miheyev, sözleşmenin imzalandığını fakat henüz yürürlüğe girmediğinin altını çizdi.

ANLAŞMA İMZALANDI

Rus haber ajansı Sputnik'e konuşan Miheyev, S-400 füze sistemlerinin sevkiyatıyla alakalı çalışmaların iki ülke tarafından sürdürüldüğünü idile getirerek, sözleşmenin imzalandığını fakat henüz yürürlüğe girmediğinin altını çizdi.

Miheyev, teknik nüanslar üzerinde çalışma yapıldığını aktardı.

RUSSİA TODAY: KONTRAT İMZALANDI

Diğer taraftan Russia Today, ihracatçı firmaya dayandırdığı haberinde Rus S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye'ye satılması konusunda kontratın imzalandığını aktardı.

REİS-İ CUMHUR ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Reis-i Cumhur Recep Tayyip Erdoğan Körfez turundan sonra Ankara'da basın toplantısı gerçekleştidi.
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan bir gazetecinin ABD'nin Rus S-400 Hava Savunma Sistemi hakkında endişelerini dile getiren açıklamalarına karşı sorusuna yanıt verdi.

"NİYE ENDİŞE VERİCİ OLSUN"

Reis-i Cumhur Erdoğan'ın S-400 füze savunma sistemi hakkında soruya şu şekilde yanıt verdi: "Niye endişe verici olsun? Her ülke kendi güvenliği için belli önlemleri almak zorunda. Bu güvenliği nereden sağlarsa oraya karşı adım atacaktır. Bununla alakalı birimlerimiz görüşmeleri yaptı yapıyorlar. Bunun endişe verici hiçbir tarafı yok.

"KİMLE ORTAK ÜRETİME GİRERSEK ONU TERCİH EDERİZ"


Değişik silah kullanınca endişe vermiyor S400 kullanınca endişe veriyor. Bu tamamen karşılıklı olarak hele hele Türkiye olarak ortak üretime kimle girersek onu tercih ederiz. Türkiye güvenlik simülasyonun buna göre yapıyor. Görüşmeler büyük ölçüde bitti."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal