Ruhani'den ABD'ye Sert Uyarı!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin Suriye'de oluşturacağı 30 bin kişilik askeri gücün bölgede "gerginliği hat safhaya çıkaracağı ve savaş ateşini körükleyeceği" uyarısını yaptı.

17.01.2018-11:21 - (Son Güncelleme: 17.01.2018-11:19) Ruhani'den ABD'ye Sert Uyarı!

Ruhani, Türkiye ve Rusya ile beraber ABD’nin DEAŞ tehlikesine karşı Suriye sınırına 30 bin sınır koruma birliği yerleştirme fikrine tepki gösterdi.

İran medyasının haberine göre, Tahran’da Suriye Parlamentosu Başkanı ile toplantısında konuşma yapan Ruhani, "ABD’nin Suriye hakkında yeni planı uluslararası yasalara aykırı ve Suriye’nin bağımsızlığına bir tehdit oluşturuyor" şeklinde konuştu.

ABD önderliğinde oluşturulan DEAŞ’a karşı koalisyon tarafından Pazar günü yapılan bildiride, Suriye Demokratik Güçlerinden meydana gelecek sınır korumalarının, Suriye’nin Türkiye ve Irak sınırında görev alarak DEAŞ’ın Suriye’ye dönmesini engellemelerinin planlandığı ifade edildi.

İran Dışişleri Bakanı Behram Kasımi, Salı günü gerçekleştirdiği açıklamada, ABD’nin sınır koruma planının bölgede gerginliği arttıracağını ve savaş ateşini körükleyeceğini belirterek ABD’nin Suriye’den çıkması gerektiği yönünde uyarıda bulunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal