Putin'den Skandal ABD Kararı!

Başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana sürekli tartışılan bir isim olan Trump'a, Rus Lider destek oldu.

20.10.2017-11:29 - (Son Güncelleme: 20.10.2017-13:59)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Valday Tartışma Kulübü'nün 14. yıllık toplantısında kameralar karşısına geçti.

Konuşmasının bir bölümünde Amerika'da yaşananlara değinen Rus Lider, ABD Başkanı Donald Trump'ın halk tarafından seçildiğini belirterek vatandaşların ona saygı duyması gerektiğini ifade etti.

SAYGISIZCA DAVRANILIYOR

"ABD’de ise Trump’a saygısızca davranılıyor." diyen Vladimir Putin, bunun Amerikan siyaset sisteminin üzüntü verici olumsuz yanı olduğunu sözlerine ekledi.

TRUMP'A ÖVGÜLER

Putin, ABD Başkanı Donald Trump'a yapılanlarla ilgili şunları söyledi:

"Sayın Trump’ı Amerikan halkı seçti ve en azından bu nedenle, bazı pozisyonlarına razı gelinmese de, kendisine saygı duyulması gerekiyor. ABD’de ise Trump’a saygısızca davranılıyor. Bu maalesef Amerikan siyaset sisteminin üzüntü verici olumsuz yanı. Tartışılabilir, fakat saygısızca davranılmamalı, en azından kendisine oy veren kişilere bu yapılmamalı. Trump herhangi bir tavsiyeye ihtiyaç duymuyor, zira böyle büyük idari bir çalışma deneyimine sahip değilken dahi bu tür zorluklardan geçmek için belli bir yeteneğe sahip olmak gerekiyor. O bunu yaptı ve başardı, dürüstçe başardı."

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'da bulunan ABD'li diplomatik personellerin sayıları hakkında ciddi söylemlerde bulundu.

AFP'nin haberine göre Putin, ‘Rusya'da bulunan ABD'li diplomatik personelden 155 kişi azaltma yoluna gidebiliriz’ ifadesinde bulundu.

RUSYA’DAN ABD’YE SERT YANIT

Basın mensuplarına demeç veren Peskov ‘ABD'li meslektaşlarımızın yapıcı olmaktan çok uzakta olan tavırları nedeniyle üzüntü duyuyoruz ve elbette bize karşı dostane olmayan, hatta bazen düşmanca olan adımları karşılıksız bırakamayız’ ifadelerini kullanmıştı.

Peskov ‘Genel olarak ABD ile iyi ilişkilerden tarafız. Bağlantıların böyle olmasının uluslararası istikrar ve huzur, küresel ve bölgesel krizlerin çözümü için teşvik edilmesi gerektiğine inanıyoruz’ dedi.

ABD, Rusya'nın San Francisco şehrindeki başkonsolosluğu ile başkent Washington ve New York'taki ek temsilciliklerini kapatmasını talep etti.

Rusya, ABD'nin uyguladığı yaptırımlar gerekçesiyle ülkedeki ABD temsilciliklerini azaltacağını duyurmuştu. Bu doğrultuda 155 kişi azaltacağını belirtti.

İki ülke tarafından yapılan sert açıklamalar Rusya ve ABD arasında yeni bir gerileme yol açtı. Daha ABD 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal