Türkiye, Rusya ve İran Ticaretinde Ulusal Para Dönemi

Ankara'da yapılan zirvenin ardından iyi ilişkilerin kurulması yönünde adımlar atan Türkiye, Rusya ve İran, ticarette ulusal paraların kullanılması için alt yapı hazırlıklarına başlıyor.

09.04.2018-10:56 - (Son Güncelleme: 09.04.2018-10:36) Türkiye, Rusya ve İran Ticaretinde Ulusal Para Dönemi

Suriye hususunda ortak ilişkiler kurarak Amerika'nın dikkatini çeken Türkiye, Rusya ve İran, şimdi de petrol ticaretinde dolara yüzünü çevirecek.

Türkiye-Rusya-İran Ticaretinde Ulusal Para Dönemi

Suriye'de uzun zamandır devam eden iç savaşı bitirmek için işe koyulan Türkiye, Rusya ve İran, Ankara'daki liderler görüşmesinde çözüm yolları aradı.

Suriye'de Esed katliamlarının durdurulması için gerçekleştirilen görüşmede, bölgedeki teröristlere lojistik destek sağlayan Amerika'yı tedirgin etti.

Suriye konusunda Türkiye, Rusya ve İran arasında görüşmeler devam ederken Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak önemli bir açıklama yaptı.

TİCARETTE ULUSAL PARA

Novak, Rusya, petrol ticaretinin Türkiye ve İran’ın ulusal paralarıyla yapma yollarını araştırdığını çünkü bu hususta genel anlayışın mevcut olduğunu ve ulusal paraların kullanılması doğrultusunda hareket edilmesinin önemine vurgu yaptı.

ALTYAPI HAZIRLIĞI YAPILIYOR

Rus Bakan Novak, Petrol ödemelerinin milli parayla yapılması için Rusya, Türkiye ve İran’ın mali, ekonomi ve bankacılık altyapılarının hazırlanması gerektiğinin altını çizerek açıklamasını bitirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal