Nükleer Müzakerelerde "Casusluk" Krizi

İran Dışişleri Bakanı Zarif, nükleer müzakereler sırasında telefonunun dinlendiğini iddia etti.

14.02.2018-16:24 - (Son Güncelleme: 14.02.2018-16:12) Nükleer  Müzakerelerde "Casusluk"  Krizi

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, nükleer müzakereler esnasında yabancı istihbarat teşkilatları tarafından telefonunun dinlendiğini iddia etti.

Zarif, İran radyo ve televizyon kurumu kısa adıyla IRIB'e bağlı "Cam-i Cem" gazetesine özel demeç verdi.

Bir sual üzerine nükleer müzakereler esnasında cep telefonunun dinlendiğini iddia eden Zarif, "Nükleer müzakereler devam ederken bazı günler telefonum ütü kadar sıcak oluyordu. Diğer görüşmeciler de aynı durumla karşılaşıyordu." dedi.

Zarif, bu durumun İran'ın iç işlerine müdahalenin boyutunu gözler önüne serdiğini söyledi.

Tahran yönetimi, Dışişleri Bakanı Zarif'in liderliğinde BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (P5+1) ile nükleer programına ilişkin yaklaşık 20 ay süren görüşmeleri yürütmüştü. 20 Temmuz 2015'te anlaşmayla sonuçlanan müzakereler, Viyana ve Cenevre'de imzalanmıştı.

Nükleer müzakereler esnasında da müzakerecilerin dinlendiğine ilişkin iddialar ortaya atılmış, İsviçre makamları iddialar üzerine soruşturma başlatmıştı. 18 ay devam eden soruşturma neticesinde ise dinleme yapıldığına ilişkin bulgulara rastlandığı, ancak bunu kimlerin yaptığı belirlenemediği için soruşturmanın sonlandırıldığı açıklanmıştı.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal