Merkel ABD'ye Rest Çekti!

ABD'ye birtakım eleştirilerde gerçekleştiren Merkel, Kuzey Kore ile savaş çıkması durumunda Washington'un yanında yer almayacaklarını açıkladı.

24.08.2017-08:32 - (Son Güncelleme: 24.08.2017-09:44)

Başbakan Merkel, Alman Handelsblatt gazetesinin gerçekleştirdiği basın toplantısında uluslararası gündemi değerlendirirken, Kuzey Kore krizinin askeri yöntemlerle çözülebileceğine ihtimal vermediğini ve krizin çözümünde askeri yöntemlerin kullanılmasının  doğru olmayacağını savundu.

Almanya Başbakanı, krizin çıkmaza girmesinden önce, daha fazla adım atılması gerektiğini belirtti.

"DİPLOMATİK İMKANLARDAN YETERİNCE YARARLANILMADI"

Kuzey Kore ile yaşanan gerginliğin bir savaşa dönüşüp dönüşmeyeceği şeklindeki bir suale karşılık da Merkel şu değerlendirmeyi yaptı: “Kuzey Kore konusunda askeri bir çözüm gözükmüyor. Bunu doğru bulmuyorum. Diplomatik imkanlardan henüz yeterince faydalanılmadığı görüşündeyim. Hepimiz, Çin, Japonya ve Güney Kore de Kim Jung İl gibi birine sınırlarının gösterilmesi gerektiğine inandık. Bence bunu dünya ülkeleri askeri yöntemlere başvurmadan da yapabilir. Bunu gerçekleştirebiliriz."

"WASHİNGTON'UN TARAFINDA GÖZÜMÜZ KAPALI YER ALMAYIZ"

Diğer yandan Merkel, ABD ile Kuzey Kore arasında bir savaş çıkması durumunda, ülkesinin gözü kapalı bir şekilde Washington’ın tarafında yer almayacağını duyurdu.

"ABD HALKI DIŞ POLİTİKADAN DAHA FAZLA KENDİLERİYLE İLGİLENİLMESİNİ İSTİYOR"

Amerikan vatandaşlarının bir bölümü artık devletten, dış politikadan daha fazla kendileriyle ilgilenilmesini istediğini belirten Merkel, bu sebeple yurttaşların 'önce Amerika' sloganıyla seçimlere katılan Donald Trump'a oy verdiğini açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal