'Mekke ve Medine'yi Yerle Bir Ederiz'

İran Savunma Bakanı geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında ''Mekke ve Medine'yi yerle bir ederiz' şeklindeki tehditlerini sundu

08.05.2017-00:25 - (Son Güncelleme: 08.05.2017-10:43) 'Mekke ve Medine'yi Yerle Bir Ederiz'

İran ile Suudi Arabistan arasındaki gerginlik hat safhada ilerlemeye devam ederken İran'dan son dakika tehdit mesajları yayınlandı. Muhammed Bin Selman'ın  geçtiğimiz günlerde İran'a yönelik tehditvari olarak ''Savaşı İran sınırları içine çekmeliyiz" şeklinde açıklamalarına karşılık verdi. İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, adeta karşılıklı olarak tehdit etti. 

ADETA TEHDİT ETTİ

Merkezinin Lübnan'da bulunduğu El Minar televizyon kanalına konuşan İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, "Suudi Arabistan yönetiminin İran'a karşı aptalca askeri bir eylemde bulunması halinde, bu ülkede kutsal şehirler dışında güvenli yer bırakmayacakları" şeklinde tehditvari şekilde açıklamalarda bulundu. 

TAŞIYAMAZ

Konu ile alakalı açıklamalarına devam eden Dehkan kendisine yöneltilen  "Suudi Arabistan, savaşı İran sınırları içine taşıyabilir mi ?" sorusuna cevap verdi. Dehkan, "Suudi Arabistan'ın bu işi nasıl yapacağını bilemiyorum. Onları böylesi aptalca bir eylemde bulunmamaları için uyarıyorum, fakat yaparlarsa Mekke ve Medine dışında güvenli yer bırakmayız" şeklindeki tehditlerine devam etti. 

TEHDİTİN ÖNCESİ

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman, geçtiğimiz hafta içerisinde bir televizyon kanalına röportaj vermiş ve savaşın Suudi tarafına ulaşmaması için İran'a yönlendirilmesi gerekliliğinden bahsetmişti. Selman, "Savaşın Suudi Arabistan'a ulaşmadan İran toprakları içine yöneltilmesi gerektiğini"söylemişti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal