Kıyamet Kopuyor, Ölü Sayısı Artıyor!

Saatte 300 kilometre hızla Karayipler'e çarpan kasırga, bölgenin üçüncü büyük havalimanını tuzla buz etti.

07.09.2017-14:16 - (Son Güncelleme: 07.09.2017-14:37)

Porto Riko'nun 1928 senesinden bu yana Irma büyüklüğünde bir kasırga görmediği bildirildi.

BÖLGENİN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK HAVALİMANI HARİTADAN SİLİNDİ

Irma'nın haritadan sildiği yerler içinde çevrenin üçüncü büyük havalimanı da bulunuyor. Barbuda Başbakanı Browne, havadan gördüğü manzarayı toplu kıyım olarak nitelendirdi.

St. Martin adasında10 can kaybı var, Barbuda'da iki yaşında bir bebek hayatını kaybetti. Toplam ölü sayısı 10'a çıkmış durumda fakat can kaybının artmasından ciddi endişe ediliyor. Birleşmiş Milletler, Irma'nın 40 milyon insanı etkileyebileceğini açıkladı.

Amerika'nın New York'tan havalanan bir yolcu uçağı, Porto Riko'ya kasırganın içinden geçerek inmiş durumda. Uçağın hareketleri an be an takip ediliyor, uçağın iniş ve kalkışı 67 dakika sürdüğü belirtildi. 

Irma'dan sonra ortaya çıkan Jose de kasırgaya dönüşmüş durumda ve ikili aynı güzergahta ilerlediği açıklandı. Meksika Körfezi'nde ise Katia kasırgası bulunuyor. Atlas Okyanusu'nda seneler sonra aynı anda üç kasırga aynı anda görülüyor.

Karayipler'de birçoğu tatil cenneti adaları yıkıp geçen Irma Kasırgası, Porto Riko'ya ulaştı. Fransa'ya ait St. Martin adasında en az sekiz can kaybı var, halihazırda ölü sayısı toplamda 10 oldu. İlerleyen saatlerde artması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal