Katar'dan Skandal Suudi Arabistan Hamlesi!

Katar haber ajansı QNA, sunduğu şikayetten dolayı Al Arabiya televizyonunun, İngiliz yayın kuruluşu Ofcom aboneliğinden çekilmek durumunda kaldığını belirtti.

16.02.2018-11:41 - (Son Güncelleme: 16.02.2018-11:38) Katar'dan Skandal Suudi Arabistan Hamlesi!

QNA, İngiliz hukuk kuruluşu Carter-Ruck'a dayandırdığı haberde, "Al Arabiya, büyük para cezaları ve yaptığı mükerrer ihlaller sebebiyle lisans iptaline kadar varabilecek ağır cezalarla sonuçlanabilecek soruşturmadan kaçmak için Ofcom'dan zorunlu olarak çekilmiştir." şeklinde ifadeler kullanıldı.

ARTIK AB ÜYELERİNE YAYIN YOK

Yayınlanan haberde, Al Arabiya'nın Ofcom'dan çekilmesinin, İngiltere'de ya da Avrupa Birliğine (AB) üye ülkelerde yayın yapmasına engel olacağı ifade edildi.

Gerçekleşen çekilmenin, medya kuruluşlarının mesleki etik kurallarına uymasına yardımcı olan İngiliz Telekomünikasyon Düzenleme Kurumu gibi seçkin denetim mekanizmalarına tabi kuruluşlar listesinden çıkmasına sebep olacağı bildirildi.

QNA Genel Müdürü Yusuf İbrahim Abdurrahman el-Maliki ise haberde, Al Arabiya'nın söz konusu çekilmesinin, kanunların suç saydığı bir fiili işlediğinin delili olduğunun altını çizdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal