İran'dan Tehlikeli Çıkış! Artıracağız

İran Atom Enerjisi Kurumu , olan nükleer anlaşmasının ihlali olacağını ve İslam Cumhuriyeti'nin uranyum rezervlerini büyük ölçüde artırma kapasitesine sahip olduğunu açıkladı.

10.01.2018-17:42 - (Son Güncelleme: 10.01.2018-17:39) İran'dan Tehlikeli Çıkış! Artıracağız

Açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Ocak ayı ortasına kadar nükleer programlar ilgili sınırlamalar karşılığında, İran'ın petrol ihracatına ilişkin yaptırımların askıya alınması konusunda karar vermesi gerektiği vurgulandı.

İran Atom Enerjisi Kurumu sözcüsü Behrouz Kamalvandi devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "Askıya alma devam ettirilmezse, bunun nükleer anlaşma ihlal edilmesidir ve İran İslam Cumhuriyeti elbette gerekli önlemleri alacaktır" dedi.

İranlı sözcü bu önlemlerin ne olacağından somut olarak bahsetmedi, açıklamanın devamında ise şunları kaydetti: "Atom Enerjisi Kurumu çeşitli alanlarda nükleer çalışmaları hızlandıracak bir kapasiteye sahip olmakla birlikte nükleer anlaşmanın yapıldığı döneme oranla bu kapasite birkaç kat arttırılabilir”

Silah derecesinde uranyum üretebilen zenginleştirme işlemi anlaşmanın şartları çerçevesinde kısıtlanmıştı. Güçlü bir uluslararası izlemeyle bu anlaşmanın destekçisi olan ülkeler İran’ın böylelikle güçlü bir nükleer silah geliştirmesinin engelleneceği konusunda hemfikir. İran ise bu çalışmalarda nükleer silah ürettiği iddialarını sert bir dille reddediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri  için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal