İran'dan Bomba İddia! '' Bu Savaş ABD'nin Çöküşü Olacak''

İran'ın eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad Amerika Birleşik Devletlerinin Suriye müdahalesi ile ilgili, bu savaş kesinlikle onların sonu olacak dedi.

20.04.2017-14:41 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) İran'dan Bomba İddia! '' Bu Savaş ABD'nin Çöküşü Olacak''

İran’daki Cumhurbaşkanlığı seçimi 19 Mayıs’ta gerçekleşecek. İran Eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad tekrardan adaylığını ilan etti. Ahmedinejad konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
İran 1979 devriminden bu yana en büyük protesto gösterilerine sahne olmuştur. Ahmedinejad yapmış olduğu konuşmada şu şekilde devam etti:

BU SAVAŞ AMERİKA'NIN SONU OLACAK

Bana göre Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump halkına vermiş olduğu sözlerin arkasında durmayarak savaş yolunu seçti. Ben bu sözümü daha önceden söylemiştim ancak tekrar beyan etmek istiyorum: Bu savaş Amerika Birleşik Devletlerinin çöküşüne neden olacaktır.
Ahmedinejad sözlerinin devamında şu ifadelerde bulundu:

İran, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, Suudi Arabistan, Türkiye öncelikli olarak Suriye’deki barış için hep beraber ele ele verip çalışmamız gerekiyor. Suriye halkının güvenliğini ve egemenliğini artık sağlamamız lazım. Suriye halkına istediğini seçme hakkını vermeliyiz. Suriye’de en önemli şey kendi halkı. Kendi halkının üstünde başka bir güç yok ve olamazda.

Ahmedinejad Kimdir?

Ahmedinejad İran'ın Semnan eyaletinin Garmsar kentinde doğmuştur.  İran Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden verilen PhD diploması, doktora ve valiliğin yanında yaptığı öğretim üyeliği görevine karşı profesör unvanı da vardır.

Ahmedinejad İran'ın Eski ve  6. Cumhurbaşkanı'dır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal