İran'da Durum Değişmedi! Ölü Sayısı Artıyor

Başkent Tahran ve birçok kentte sokaklara inenler, dini lider Hamaney aleyhine sloganlar attı. Bir takım şehirlerde polis ve göstericiler arasında çatışma çıktı.

05.01.2018-10:41 - (Son Güncelleme: 05.01.2018-10:44) İran'da Durum Değişmedi! Ölü Sayısı Artıyor

Dezful'da protestocuların bir polisi kovması sosyal medya üzerinden yayıldı. Protesto gösterilerinin bir haftadır devam ettiği İran'da, Tahran idaresi eylemlerin bittiğini ilan etse de muhalifler dün gece yine sokaklara indi. Muhalifler, büyük bir gösterinin gerçekleştiği Sanandaj'da can kayıpları olduğunu belirtti.

Başkent Tahran'da 'Kahrolsun Hamaney, referandum umudumuz' sloganları atıldı. Şiraz'da polis ve göstericiler arasında çatışma çıktı, trafiği durduran eylemciler ana caddede ateş yaktı.

Huzistan'a bağlı Dezful'da yüzlerce insan gösteri yaptı, bir polisi kovan protestocuların videosu sosyal medya üzerinde büyük ses getirdi.

Luristan eyaletinde sokağa inenler dini lider Ayetullah Hamaney aleyhine sloganlar attı. Türkiye sınırına yakın Urumiye'de büyük bir kalabalık eylem gerçekleştirdi. Yine aynı bölgedeki Kirmanşah'ta da protestolar düzenlendi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal