İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den Flaş Özgürlük Açıklaması

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İran devriminin 39. yıl dönümü sebebi ile yaptığı konuşmada, bireysel özgürlük ve özel yaşamın gizliliğine dair yorumlarda bulundu.

12.02.2018-14:23 - (Son Güncelleme: 12.02.2018-14:21) İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den Flaş Özgürlük Açıklaması

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkedeki kişisel özgürlük ve özel hayatın gizliliğine dair, "İnsanları rahat bırakalım. Halkın özel hayatına müdahale etmeyelim çünkü insanların özel yaşamı sadece onları alakadar eder." şeklinde açıklamada bulundu.

Ruhani, İran devriminin 39. senesinde Tahran Azadi Meydanı'nda yapılan mitingde yapmış olduğu konuşmada gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Seçimlere önem verilmesi ve kamunun tercihlerine saygı gösterilmesi ile insanların görüşü ne olursa olsun seçme ve seçilme haklarının olmasının önemine işaret eden Ruhani, kurumların ve erklerin insanların seçimiyle belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İslam'da 40 kişinin ölen birinin ardından "İyi biriydi" demesinin itibar gördüğünü hatırlatarak, İran'da 400 kişinin, geniş bir kitlenin ya da milyonlarca insanın bir aday için "İyidir" demesinin de yeterli sayılmasının gerektiğine dikkati çekti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal