İran ABD ve Suudi Arabistan'a Meydan Okudu! Gerekirse Vururuz

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud ile ABD Başkanı Trump'ın yapmış olduğu görüşme sonrası İran'ın alarma geçerek her iki ülke uçaklarına hava sahasını kapattı. İran'dan yapılan açıklamada gerekirse bu ülkelerin uçaklarını vururuz denildi.

07.09.2017-08:52 - (Son Güncelleme: 07.09.2017-09:07)

İran'ın, Riyad'dan gelmesini beklediği "büyük bir açıklama" sebebiyle hava sahasını ABD ve S. Arabistan'a kapattığını duyurdu.

Kral Selman'ın ABD Başkanı Donald Trump'a telefon görüşmesiyle doruğa taşınan iddialara göre Kral Selman'ın tahtı oğlu Prens Muhammed'e bırakmaya hazırlanıyor.

SUUDİ ARABİSTAN KRALİYET TAHTI EL Mİ DEĞİŞTİRİYOR ?

Ağustos ayında dünya medyasında büyük yankı yapan bir habere göre Kral Selman'ın tahtı oğluna bıraktığını açıkladığı bir video kaydettirdiği ve bu videonun Eylül ayında yayınlanacağı iddia ediliyordu.

İran'ın bu şok hamlesinden sonra bahsi geçen iddianın çok yakında gerçekleşeceğine ve Suudi Arabistan'da tahtın el değiştireceğine dair spekülasyonlar ortaya atılmış durumda. Konu, dünya basını gibi ABD'de de gündem başlıkları arasında yer almakta.

Öte yandan Apple, İran menşeili tüm mobil uygulamaları online mağazası App Store'dan kaldırdığını duyurdu.

İran'ın en büyük e-ticaret sitesi Digikala, yaklaşık 15 gün önce tüm uygulamaların kaldırıldığını açıkladı.

Açıklamada, uygulamaların Amerika Birleşik Devletleri tarafından İran'a getirilen yeni ambargolar yüzünden kaldırıldığı ifade edildi. Apple'ın bu yaptırımını değerlendiren İran İletişim Bakanı Muhammed Cavad Azari Cohrami, Apple'ın İranlı müşterilerine saygı duymadığını belirterek, "Apple, İran akıllı cihaz pazarında yüzde 11'lik payı elinde bulunduruyor. Tüketici haklarına saygı, Apple'ın uymadığı bir ilkedir. Uygulamaların kaldırılmasıyla ilgili hukuki işlem başlatacağız" dedi ve Apple'a kin kustu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal