IKBY Referandumu Hakkında Önemli Karar! Durduruldu

Irak Federal Mahkemesi tarafından, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül tarihinde gerçekleştirmeye hazırlandığı referandumu durdurma kararı verildi.

18.09.2017-13:24 - (Son Güncelleme: 18.09.2017-14:01)

Irak Federal Mahkemesi tarafından, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül tarihinde gerçekleştirmeye hazırlandığı referandumu durdurma kararı verildi.

Mahkeme sözcüsü İyas Samuk tarafından yapılan açıklamalarda, ‘Mahkeme, üyeleri ile bir araya gelinerek, Kürdistan bölgesi ve tartışmalı bölgelerde olacak olan bağımsızlık referandumunun durdurulması için iletilen talepleri değerlendirdi’ dedi.
Samuk açıklamasının devamında, ‘yapılan değerlendirmelerin sonrasında, Kürdistan bölgesinde çıkarılan '8 Haziran 2017 tarihli ve 106 sayılı Başkanlık emrine göre 25 Eylül tarihinde gerçekleştirilmesi düşünülen referandumu' durdurmaya karar verdi.’ ifadelerini kullandı.

İRAN BARZANİ’Yİ UYARMIŞTI

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referandum hazırlığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu

TÜM ANLAŞMALAR İPTAL

Referandumun yapılması ve Barzani yönetiminin bağımsızlık kazanması durumunda anlaşmaların gözden geçirileceğini ifade eden Şemhani, Erbil ile yapılan tüm anlaşmaların iptal edileceğini söyledi.

SINIR KAPILARI DA KAPANACAK

İranlı üst düzey yetkili, "Kürt yönetimi Irak’tan ayrılırsa bütün sınır kapıları ve yollar kapatılacaktır” ifadelerini kullandı.

BOZDAĞ REFERANDUM KAOSA NEDEN OLUR DEMİŞTİ

Başbakan yardımcısı Bozdağ, Irak Kürt Bölgesi Yönetimi’ndeki referandum tartışmaları ile ilgili olarak, ‘En doğrusu bu referandumun derhal iptal edilmesi olacaktır. Referandum iptal edilmediği takdirde bunun ağır bedelleri altında kalınacaktır. Böyle bir referandumun elbette bir karşılığı olacak. Referandum sonucunda ortaya gelecek olaylar içerisinde istikrarsızlık, kriz ve kaos gibi etkili durumlar yer alacak. Bundan başka güvenlik tehlikeleri de ortaya çıkacaktır ve şimdiden belli olmayan birçok soruna neden olacaktır.’ demişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal