Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Güney Kıbrıs'da Seçim Telaşı

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde yarın gerçekleşecek olan seçim ile idareyi devralacak kişi belirlenecek.

03.02.2018-13:09 - (Son Güncelleme: 03.02.2018-13:45) Güney Kıbrıs'da Seçim Telaşı

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde(GKRK) yaşayan vatandaşlar yarın yeni liderini seçmek için oy verme işleminin ikinci turu için sandık başına gidecek.

28 Ocak'ta yapılan seçimlerde adaylardan hiçbirinin yüzde 50'yi aşamaması sebebi ile yarın seçimin ikinci ayağının gerçekleşeceği GKRK'de, ilk ayakta en çok rey alan Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) adayı olan Nikos Anastasiadis ile AKEL (Komünist Parti) tarafından desteklenen bağımsız aday Stavros Malas rekabete girecek.

Sağcı muhafazakarların ve liberallerin desteğini alan Anastasiadis'in favori olarak gösterildiği seçimlerde, adaylardan birinin diğerine nispeten 1 oy fark atması halinde Rum kesiminin lideri belirlenmiş olacak.

Görevi devralacak kişi 5 yıl mühletle GKRK'yi idare edecek ve Kıbrıs müzakerelerinde Rum tarafını yönetecek şahıs konumuna gelecek. Totalde 550 bin kayıtlı seçmenin bulunduğu GKRK'de, oy kullananların 657'sini Kıbrıslı Türkler oluşturmakta. Seçimlerde sadece iki adayın bulunması sebebi ile oylama neticesinin hızlı bir biçimde bitip, açıklanması bekleniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;