Fransa'nın Yeni Cumhurbaşkanı Seçildi! Halk Şokta!

Fransa'da 2 tur hainde düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sona ulaşıldı. Yeni Fransacumhurbaşkanı Macron oldu.

08.05.2017-00:02 - (Son Güncelleme: 08.05.2017-10:31) Fransa'nın Yeni Cumhurbaşkanı Seçildi! Halk Şokta!

Nisan ayından bu yana Fransa'da devam eden Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nihayet sona ulaşıldı Fransa'da seçim sonucu belirlendi. Fransa'nı yeni cumhurbaşkanı Emmanuel Macron seçildi. 

FRANSA CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİ

Günlerdir süregelen sandık sonuçlarına göre Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı  Emmanuel Macron oldu. Geçtiğimiz günlerde televizyon programcılarından France 2 televizyonunun düzenlediği anketlerin sonuçlarında kendi partisini siyasi olarak öbekte konumlandıran  Yürüyüş Hareketi lideri 39 yaşındaki Macron oyların yüzde 65,1'ini alırken rakibi ve seçleceği tahmin edilen aşırı sağcı Marine Le Pen yüzde 34,9 oy aldı. Son dakika olarak Anadolu Ajansı'da Fransa'da yaşanan gelişmler ile alakalı bilgileri sndu.  İçişleri Bakanlığının oy sayımına ilişkin verileri gelecek saatlerde açıklamaya başlamasıyla Macron'un galibiyetinin gece saatlerinde resmen netleşmesi söyleniyor. 

TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı adayı Le Pen, geçtiğimiz saatlerde Macron'u arayarak tebrik ettiği de söyleniyor. Le Pen, ilk sonuçların açıklanması akabnde partisinin seçim merkezinde ilk kesin sonucu belirtti. Rakibi Macron'u arayarak tebrik ettiğini söyleyen Le Pen, geçtiğimiz gün düzenlenen seçimin ikinci perdesinde adete rekor kırıldığını belirtti. ve "Bana oyunu ve güvenini veren 11 milyon Fransız'a teşekkür ediyorum. Bu sonuçla Fransız halkı, yurtseverler birliğini birinci muhalif güç olarak göstermiştir." diye konuştu.  Le Pen, düzenlenen ikinc itur seçimde kendisinin yanında olduğunu belirten Ayağa Kalk Fransa (DLF) lideri Nicolas Dupunt-Aignan'a da teşekkür etti.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal