Eski Devlet Başkanının Evini Vurdular!

Yemen'de husi milislerinin Eski Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in evini patlattığı açıklandı

04.12.2017-14:19 - (Son Güncelleme: 04.12.2017-14:13)
Yemen'de husi milislerinin Eski Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in evini patlattığı açıklandı.

Yemen'in başkenti Sana'da gerçekleşen saldırıda Ali Abdullah Salih'in nerede olduğu ise bilinmiyor.

AĞIR BİLANÇO

Yemen'in başkenti Sana'da meşru hükümet karşıtları arasında devam eden çatışmaların akşam saatlerinde yeniden şiddetlendiği bildirildi.

Amerikan Kızılhaçı'nın yaptığı açıklamaya göre son 5 günde en az 125 kişi öldü, 238 kişi de yaralandı.

Eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih güçlerinden isminin açıklanmasını istemeyen askeri yetkili, Husiler ile Salih güçleri arasında başkentte bir süredir devam eden çatışmaların akşam saatlerinde yeniden şiddetlendiğini söyledi.

Husilerin Cezayir Caddesi'ne doğru ilerlediğini ve çevre mahallelerde kontrolü sağladığını ifade eden yetkili, Salih güçlerinin karşılık vermesi sonucu Husi militanların bölgeden geri çekilmek zorunda kaldığını aktardı.

"Husiler, ağır silahlar ve tanklarla üzerimize geliyor. Biz ise askeri destekten mahrumuz." diyen yetkili, iki taraftan da onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını belirtti.

MCGOLDRİCK'TEN ÇATIŞMALARA SON VERİLMESİ ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick, başkent Sana'da meşru hükümet karşıtları arasında devam eden çatışmalara son verilmesi çağrısı yaptı.

McGoldrick, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Sana'da meşru hükümet karşıtları arasında devam eden çatışmalardan derin endişe duyduğunu ifade ederek, şiddet olaylarına son verilmesini istedi.

Çatışmalar nedeniyle çok sayıda sivilin evlerinde mahsur kaldığına dikkati çeken McGoldrick, açıklamasında "Husiler ve Salih yanlıları arasında devam eden çatışmalarda onlarca sivilin öldüğü, yüzlercesinin yaralandığı söyleniyor." ifadesine yer verdi.

McGoldrick, taraflara, uluslararası insan hakları hukukuna riayet etmesi, sivilleri ve kentin altyapısını koruması çağrısında bulundu.

Taraflar arasındaki çatışmalar Sana ve çevresinde son günlerde yeniden alevlendi.

Sağlık kaynaklarından daha önce yapılan açıklamada, Sana'da cumartesi sabah saatlerinden itibaren devam eden çatışmalar nedeniyle 35 kişinin öldüğü, 225 kişinin yaralandığı kaydedilmişti.

Yemen'de 2014'ten bu yana meşru yönetim güçlerine karşı ortak silahlı eylemler düzenleyen Husiler ile Salih yanlıları arasında bir süredir anlaşmazlık yaşanıyor. Karşılıklı sert açıklamalar ve restleşmelerle başlayan gerginlik, Sana'da zaman zaman silahlı çatışmalara neden oluyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal