Cumhurbaşkanı'nın Çıkışına İtalya'dan Tepki

İtalya İçişleri Bakanı Alfano, Türkiye ile AB arasında imzalanan sığınmacı anlaşmasının Ankara tarafından geri çekilmesinin tüm Avrupa için ‘yıkıcı’ olacağını söyledi.

08.08.2016-15:11 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Cumhurbaşkanı'nın Çıkışına İtalya'dan Tepki
Repubblica gazetesine konuşan İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, son dönemde gerilen Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirdi.
 
‘GÖÇ İKİLİ İLİŞKİLERDE KORKUNÇ BİR BASKI ARACI HALİNE GELDİ’
 
Alfano, Ankara’dan gelen ‘vize serbestisi olmasa sığınmacı anlaşması iptal edilir’ açıklamalarıyla ilgili olarak “Türkler kapıları açarsa, bu tüm Avrupa için yıkıcı bir şey olur. Uluslararası dikkat ve endişe yüksek olmalı” ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan Alfano, göçün ikili ilişkilerde özellikle de diplomatik ilişkilerde ‘korkunç bir baskı aracı’ halinin altını çizdi.

NE OLMUŞTU?
 
Suriye kriziyle birlikte giderek büyüyen sığınmacı akınına çözüm arayan AB, Türkiye ile bir anlaşma imzalamıştı. Anlaşma çerçevesinde Türkiye, beş Yunan adasına yasadışı yollarla giriş yapan sığınmacıları kabul edecek; karşılığında ise gerekli kriterlerin yerine getirilmesi koşuluyla Türk vatandaşlarına Schengen bölgesi için vize serbestisi sağlanacaktı.
 
Ancak AB, Türkiye’nin gerekli koşulları yerine getirmediğini belirterek vize serbestisi sürecini askıya aldı. Ankara’dan ise Türk vatandaşlarına vize serbestisi sağlanmaması halinde sığınmacı anlaşmasının iptal edeceğini yönünde açıklamalar geldi. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Le Monde gazetesine yaptığı açıklamada, "Vize muafiyeti uygulanmazsa sığınmacı anlaşması devam etmez" dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal