Can Kardeş Paşayeva'dan Soykırım Açıklaması

Kardeş Ülke Azerbaycan Milletvekili Paşayeva, "Hocalı'da yapılanlar için lütfen 'katliam' kelimesini kullanmayın. Bu, bir katliam değildir, bunun doğrudan adı soykırımdır." dedi.

17.02.2018-11:38 - (Son Güncelleme: 17.02.2018-11:26) Can Kardeş Paşayeva'dan Soykırım Açıklaması

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Hocalı'nın tüm dünyanın elinin altında yeryüzünden silindiğini belirterek, "Hocalı'da yapılanlar için lütfen 'katliam' kelimesini kullanmayın. Bu, bir katliam değildir, bunun doğrudan adı soykırımdır." dedi.

Ganire Paşayeva, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen organizasyonda, "Hocalı" olayını faillerinin halen yargılanmadığını, olayın mesullarının lüks içinde yaşadığını söyledi.

Kış mevsiminden hiç hazetmediğini aktaran Paşayeva, şunları dile getirdi:

"Ben, 26 yıldır kışı hiç sevmem. Çünkü 26 yıldır ben, sıcak evimde bile donuyorum. Gerçekten yılın 365 günü donmayı içimde hissediyorum. Çünkü 26 yıl önce Hocalı'da donan çocuklar, anne ve babalar, o soykırımdan kurtulmak için yanına hiç birşey almadan oradan kaçan ve kaçarken kurşunlarla vurulan, soğuktan donan, açlıktan hayatını kaybedenler, şubat ayının soğuğunda hayatlarını kaybettiler. Maalesef bu kadar sivil insan ve çocuğun vicdansızca katledilmesine dünya birliği, 26 yıldır yeteri kadar duyarlılık göstermedi."

"İNSAN HAKLARI' DİYE NUTUK ATANLAR HİÇBİR ŞEY YAPMADI"

Paşayeva, tüm olayın dünyanın gözünün dibinde gerçekleştiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"O şehirde bugün hiçbir şey yok. O  şehirde insanların çoğu öldürüldü Ermenistan tarafından. 'İnsan hakları' diye konuşmalar yapan, güzel nutuklar atan Batı, uluslararası kurumlar, Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Avrupa Konseyi ve diğerleri maalesef Ermenistan'ın yaptığı soykırıma, adalet karşısında cevap vermesi için hiçbir şey yapmadı. Ermenistan, bunun yanı sıra Azerbaycan'ın topraklarının yüzde 20'sini işgal etti. Hocalı'da yapılanlar için lütfen 'katliam' kelimesini kullanmayın. Bu, bir katliam değildir, bunun doğrudan adı soykırımdır."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal