Makyajla Uyumanın Zararları Nelerdir?

Sivilce ve siyah noktalardan arınmış, temiz, canlı ve genç bir cildi kim istemez? Bunun için günde sadece 5 dakika yeterli. Üşengeçliğin kurbanı olmayın! Makyajla uyumanın zararları nelerdir?

06.04.2018-09:47 - (Son Güncelleme: 07.05.2021-14:26) Makyajla Uyumanın Zararları Nelerdir?

Pek çok kez gün biterken yorgun oluruz eve döndükten sonra yemek yemek kalan işleri ve ödevleri bitirmek gerekir ve bazen o 5 dakikalık makyaj temizleme rutini arada kaynar. Ancak geceleri yatağa girmeden temizlenmeyen cilt size akne, siyah noktalar olarak geri dönecektir. Peki, cildimizi daha özenli ve temiz şekilde bakmamız için neler yapabilirsiniz? Makyajla uyumanın zararları nelerdir? İşte tüm soruların cevabı haberimizde…

Makyajla uyumanın zararları hakkında hepimizin az çok fikri var, ancak bazen tembelliğimizin kurbanı oluyoruz. Her ne kadar bir kereden bir şey olmaz diye düşünseniz de aslında o bir gecenin bile cildinize zararı var.

Yorucu bir iş gününden sonra ya da uzun bir gecenin ardından makyajımızı temizlemeden yatmanın, bir kereye mahsus olduğunu bu yüzden çok büyük bir sorun olmadığını düşünüyoruz, ama yanılıyoruz. Sadece bir kere makyajla uyumak bile cildimize ciddi zararlar verebiliyor.

Cildin kendini yenilemek için en ihtiyaç duyduğu zaman dilimi gecedir. Geceleri cildin yenilenmesi için muhteşem bir zaman. Cildimizin geceleri yaptığı en önemli iş kendini yenilemek. Makyajla özellikle de fondötenle uyumak cildinizin yenilenmesini engeller ve cildinizin zarar görmesine sebep olur. Elbette makyajla uyumanın bir alışkanlık haline gelmesi çok daha ciddi zararlara sebep olabilir ancak bunun bir kez yaşanması bile cildiniz için yeterince olumsuz bir durum.

MAKYAJLA UYUMANIN ZARARLARI


Tıkanan gözenekler ve makyaj artıkları ile uyumak cildinizi yaşlandırıyor. Sadece makyaj temizliği de yeterli değil, ayrıca düzenli aralıklarla fırçalarınızı da yıkamanız gerekiyor.

Gece temizlemediğiniz rimel kirpik dökülmelerine ve gözde tahrişe sebep olacaktır. Makyaj temizliği yaşlanmayı geciktirir. Daha uzun süre genç bir cilde sahip olmak istiyorsanız, makyaj çıkarma rutinini her gece mutlaka tekrarlamalısınız.

Bilimsel çalışmalar cildin her gece kendini yenilediğini ortaya koymuştur. O yüzden uyurken yüzünüzde sadece nemlendiriciniz veya serumunuz bulunsun. Kirli cilt daha çabuk yaşlanmaya elverişlidir. Kırışıklıklar tahmin ettiğinizden çok daha önce ortaya çıkacaktır.

Unutmayalım ki bazen ciltte belirtiler görünmese de hassas veya alerjik bir cilde sahip olabiliriz. Makyajla uyumak bu olasılığı arttıracak ve egzama gibi çeşitli cilt hastalıklarına yok açacaktır. Makyaj temizlememe alışkanlığını sık sık tekrarlarsanız cildinizde kızarıklıklar ve irritasyona sebep olabilirsiniz.

Güneş ışınları yüzünden korunmayan ciltte veya kronik alerjisi olanlarda da bu lekelenmeler ile karşılaşılabilir. Nedenini bulmak ve önüne geçmek gerekir. Çünkü cildinizde bir şeylerin ters gittiğinin belirtisidir.

Gece boyunca dudaklarınızda kalan makyaj artıkları, onları kurutur ve rengi cansız, sağlıksız gözükmeye başlar. Zor çıkan rujları yağlı makyaj temizleyicileri ile çıkarmak gerekir. Gece uyumadan önce dudaklarınıza doğal Hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz.

Zamanla gözaltında koyuluklar meydana gelir. Gözaltında concealer ile uyandığınızda cildiniz daha yorgun gözükecektir. Çok hassas olan bu bölgeyi temizlemek ve nemlendirmek cilt sağlığınız için hayati önem taşıyor.

CİLDİ KURUTUYOR


Makyajla uyumak, cildin nefes almasını engellediğinden, gece boyunca cildi kurutuyor ve derinin pul pul dökülmesine neden oluyor.

GÖZENEKLER TIKANIYOR


Gece boyunca ciltte makyajın kalması gözenekleri tıkıyor. Bu da sivilce, siyah nokta gibi cilt problemlerine sebep oluyor. Hatta cilt yağlanabiliyor.

YENİLENMEYİ ENGELLİYOR


Cilt, hatta tüm insan vücudu kendini gece boyunca yeniler. Ancak nefes alamayan cilt kendini yenileyemez. Dolayısıyla makyajla uyuyunca cildimiz kupkuru veya çok yağlı olabileceği gibi, aşırı sivilceli de olabilir. Nefes alamayan ve kendini yenilemeyen cilt buna tepki gösterir.

ERKEN YAŞLANMAYA NEDEN OLUYOR


Gece boyunca tıkalı kalan gözenekler cildin elastikiyetini kaybetmesine, sarkmalara ve çizgilenmelere neden olur. Erken yaşta da olsanız, olduğunuzdan çok daha yaşlı görünebilirsiniz.

KİRPİKLERE ZARAR VERİYOR


Özellikle göz makyajı, göz çevresinin nefes alabilmesine engel olur. Göz çevresi çok hassastır ve kalan makyaj tahriş ve kızarıklıklara sebep olur. Ayrıca kirpik diplerinin maskara ile dolu olması kirpikleri kırar ve yeni kirpiklerin çıkmasını engeller. Bu gibi durumlar enfeksiyon kapma gibi rahatsızlıklara kadar gidebilir.

DUDAKLARIN ÇATLAMASINA NEDEN OLUYOR


Rujun dudaklara her zaman iyi geldiği düşünülür. Ancak bu tamamen yanlıştır. Rujun dudakta uzun sure kalması dudakların çatlamasına neden olur. Bu da dudakta çirkin görüntüler oluşturur.

CİLDİ AĞIRLAŞTIRIYOR

Makyajla uyumak cildi yorar ve ağırlaştırır. Makyajla uyuduğunuz günün sabahında kendinizi, cildinizi çok ağır, kirli, yağlı hissedersiniz.

Böyle hissiyatlar yaşamamak için cildinizi uyumadan önce makyajdan arındırmalı, nemlendirici ve tonik kullanarak cildinizin nefes almasını sağlamalısınız. Böylelikle daha sağlıklı, genç ve temiz bir cilde sahip olursunuz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal