Arakan'da Katliam! 3000 Müslüman Katledildi

Avrupa Rohingya Konseyi (ERC) Sözcüsü Dr. Anita Schug, Myanmar'ın Arakan eyaletinde son 3 günde ordu mensuplarının yaptıkları saldırılarda 2 ila 3 bin arası Müslüman'ın katledildiğini söyledi.

28.08.2017-15:55 - (Son Güncelleme: 28.08.2017-18:43)

Avrupa Rohingya Konseyi (ERC) Sözcüsü Dr. Anita Schug, Myanmar'ın Arakan eyaletinde son 3 günde ordu mensuplarının düzenledikleri saldırılarda 2 ila 3 bin arası Müslüman'ın katledildiğini açıkladı.

KATLİAMLAR SORUŞTURULSUN
Arakan Rohingya Ulusal Örgütü, Myanmar hükümetine Arakan’da Müslümanlara karşı devam eden katliamların soruşturulması için bağımsız bir komisyon kurması çağrısında bulundu.

MÜSLÜMANLAR DEVLETSİZ SAYILIYOR


Myanmar'da 1982'de kabul edilen yasayla vatandaşlık haklarını kaybeden Arakanlı Müslümanlar "devletsiz" sayılıyor.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından "eziyet gören dini azınlık" olarak kabul edilen Arakanlı Müslümanlar, hem şiddet olaylarına hem de yasal, ekonomik ve toplumsal ayrımcılığa maruz kalıyor.

Sözcü Schug, AA muhabirine verdiği demeçte, "Arakan'da son günlerde Müslümanlara karşı ordu mensuplarının yaptığı katliamlar 2012 ve geçen sene ekim ayında yaşananlardan kat kat daha fazla. Durum hiç bu kadar kötü olmamıştı. Arakan'da yaşanılan yavaşlatılmış bir soykırım ile karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

Yalnızca Arakan'ın Rathedaung şehrine ait Saugpara köyünde dün 900-1000 arasındaki Müslüman'ın öldürüldüğü bilgisini aktaran Schug, bu katliamdan yalnızca bir erkek çocuğun hayatta kaldığını aktarıldı.

İsviçre'de tıp doktoru olarak çalışan Schug, Arakan'da sahada bulunan tüm aktivist ve yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, son üç günde Arakan'ın çeşitli köylerinde en az 2-3 bin Müslümanın katledildiğini söyledi. Schug, katliamların arkasında Myanmar ordu mensuplarının olduğunun altını çizdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal