Almanya İsrail'e Sert Çıktı!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria'da Yahudi yerleşim yerlerine yeni konutlar yaptırma kararından büyük endişe duyduklarını ifade etti.

13.01.2018-10:25 - (Son Güncelleme: 13.01.2018-10:28) Almanya İsrail'e Sert Çıktı!

Almanya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da yeni konutlar yaptırma sürecinden büyük endişeye düştüklerini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, özellikle 1967 sınırından uzak yerleşim bölgelerinde yeni konutların fazlaca olması ve Filistin'deki özel arazilere illegal biçimde dış karakol noktaları meydana getirerek bunu meşrulaştırma çabalarının endişe verici olduğunu savundu.

Ortadoğu barış sürecinin geleceği hakkında meşru soruların olduğu bir ortamda, her iki tarafa özel sükunet çağrısı yaptıklarını ifade eden açıklamada, tek taraflı doğrular ortaya koyanların ilerideki müzakereleri daha da zorlaştıracağı uyarısı yapıldı.

Açıklamada, yalnızca müzakere edilen iki devletli bir çözümün her iki tarafın meşru taleplerini karşılayarak işgali ve karşılıklı istekleri bitirecek kalıcı barışı sağlayabileceği belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal