ABD'yi Korku Sardı!

ABD Savunma Bakanı Mattis, cep telefonları, akıllı saatler ve fiziksel alıştırma takibi yapabilen elektronik cihazların Pentagon'a alınmaması için talimat verdi.

01.02.2018-09:44 - (Son Güncelleme: 01.02.2018-10:35) ABD'yi Korku Sardı!

GPS izli spor uygulaması Strava'nın dünya ısı haritasında ABD'nin gizli askeri üslerini gösterdiğinin aşikar olması üzerine, ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'in, Savunma Bakanlığı binası Pentagon'a da cep telefonu ve fiziksel alıştırma takip uygulamalarını içeren cihazların girmesine yasak getirmeyi düşündüğü ifade edildi.

Strava'nın askeri üsleri gösterdiğinin aşikar olmasından dolayı, Amerikan medyasına isim vermeden açıklama yapan bazı savunma yetkilileri, Bakan Mattis'in, İstihbarattan Sorumlu Savunma Bakanlığı Müsteşarı Kari Bingen'e, cep telefonları, akıllı saatler ve fiziksel alıştırma takibi gerçekleştiren elektronik ürünlerin Pentagon'a alınmaması hakkında bir çalışma yapması için talimat verdiğini belirtti.
görevliler, Mattis'in 22 bin sivil ve askerin görev yaptığı Pentagon binasına bu cihazların girmemesinin değerlendirdiğini ifade ederken Strava'ya yönelik hafta sonu çıkan haberlerin bu zamanı hızlandırdığı bilgisini verdi.

Pentagon'dan konuya yönelik yazılı açıklamada ise "Güvenlik tehditlerini ciddiye alıyoruz ve Savunma Bakanlığı çalışanlarımızın güvenliğini yükseltmek için her zaman ek önlemlere bakıyoruz" ifadeleri bulunuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal