ABD'li Komutan PKK, YPG Bağlantısını Kabul Edemedi! İşte O Gafı

Rakka operasyonlarının gidişatı konusunda nemli açıklamalarda bulunan ABD'li koalisyon sözcüsü Dorrian'ın PKK gafı herkesi şaşırttı

04.05.2017-01:20 - (Son Güncelleme: 12.05.2017-19:45) ABD'li Komutan PKK, YPG Bağlantısını Kabul Edemedi! İşte O Gafı

Rakka operasyonları ile alakalı oluşturulan basın brifinginde DEAŞ Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay John Dorrian, öyle bir PKK gafı yaptı ki. Sonrasında ise dediklerinden kastın PKK değil YPG olduğunu açıkladı. Rakka operasyonları ile alakalı düzenlenen basın brifinginde ABD'li komutan, "PKK'ya gelince, onlar Suriye Demokratik Güçlerinin bir parçası ve Suriye Arap Koalisyonu da bir parçası." şeklinde açıklamayaptıktan sonra PKK değil YPG demek istediğini açıkladı. 

PKK, SDG'NİN PARÇASI

ABD'li komutanın bu açıklamasından sonra anı kaçırmayan bir basın mensubunun, kendisine yönelttiği soru karşısında ne yapacağını şaşırdığı ve 'PKK mı dedim, YPG diyecektim'dediği basına yansıdı.

PYD PKK DEĞİL

Basın brifinginde kendisine yöneltilen soruları cevaplayan komutan, tam da ABD'nin dediği gibi PYD'nin, terör örgütü PKK ile bağını reddeddi.  ABD'nin de aslında bildiği üzere ana kolunun PYD olduğu PKK'lılara destek vermesi bir yana bu koalisyon üyesinin gafı çok konuşulacağa benzemekte.  Öte yandan Albay Dorrian, Rakka bölgesinde 3-4 bin civarında DEAŞ militanı olduğuna inandıklarını açıklamasının devamında belirterek konu ile alakalı yapılması gereken çok fazla işin bulunduğunu belirtti. 

RAKKA'YI KİMLER YÖNETECEK?

Devam eden Rakka operasyonları akabinde bölgenin DAEŞ'ten temizlenmesi sorasında kentin kimler tarafından ve ne şekilde yönetileceğiyle ilgili kendiine sorulan yanıtlayan Dorrian, yaptığı açıklama ile de herkesi şaşırttı. Rakka Konseyi adı verilen bir yapının şu sıralarda kurulma aşamasına girdiğini ve bu konsey tarafından yönetileceğini vurguladı. Öte yandan konseyin kimlerdn oluştuğu sorusuna YPG dahil olacak mı şeklinde soruar eklenince Dorrian, "kimin hangi ölçüde konseyde etkili olduğunu bilmediğini" dile getirdi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal