AB'den İsrail'in İdam Cezası Talebine Sert Tepki!

İsrail'in Filistinlilere ilişkin idam cezasını getirmek istemesine Avrupa Birliği (AB) tepki gösterdi.

04.01.2018-12:22 - (Son Güncelleme: 04.01.2018-12:19) AB'den İsrail'in İdam Cezası Talebine Sert Tepki!

AB'nin İsrail'deki ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "İdam insan onuruna aykırıdır, insanlık dışı alçaltıcı bir uygulamadır. Kanıtlanmış hiçbir caydırıcılığı yoktur. Adli hataların geri çevrilemez ölümlere neden olmasını sağlar." ifadeleri kullanıldı.

"Terör suçu işlediği" öne sürülen kişilere idam cezası getirmeyi planlayan yasa tasarısı İsrail Parlamentosu'nda (Knesset) yapılan ilk oylamada 49’a karşı 52 oyla kabul edilmişti. İdam tasarısının yasalaşarak yürürlüğe girmesi için parlamentoda iki kez daha oylanarak kabul edilmesi gerekiyor.

Bu tasarı, Temmuz ayında işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı bir Yahudi yerleşim biriminde 3 kişiyi öldüren Filistinli için gündeme geldi. Tasarıda Filistinlilerin ismi geçmese de, tasarının sahibi Avigdor Liberman'ın açıklamaları idam cezasının yalnızca Filistinlilere uygulanmak istendiğini açıkça belirtiyor.

Liberman, "Yahudi kanı ucuz değildir." diyerek tasarının hedefinin Filistinliler olduğunu öne sürdü.

İsrail'de sivil mahkemelerde idam cezası yer almıyor. Askeri mahkemelerde ise son derece istisnai durumlarda bu ceza verilebiliyor. Bu yetki İsrail tarihinde yalnızca bir defa 1962 senesinde görülen bir davada eski bir Nazi suçlusuna karşı kullanılmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal