ABD'den Kim'i Çıldırtacak Hamle!

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir görevli, Kuzey Kore'nin giderek yükselen nükleer füze tehdidine karşı kendisini korumak için Japonya'ya anti-balistik füze satışının kabul edildiğini belirtti.

10.01.2018-13:06 - (Son Güncelleme: 10.01.2018-13:02) ABD'den Kim'i Çıldırtacak Hamle!

Kuzey ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin nükleer füze programına yönelik krizin çözümüne ilişkin 2015 Aralık ayından şimdiye kadar ilk defa dün resmi heyetler arası görüşme gerçekleştirildi.

Kuzey Kore geçen sene füze fırlatma denemelerinin sayısını yükseltmiş ve Japonya toprakları üzerinden de füze atmış, ayrıca şimdiye kadarki en güçlü nükleer denemesini gerçekleştirmişti.

Kuzey Kore'nin bu denemeleri ABD'nin Birleşmiş Milletler yaptırımlarını sertleştirmek için harekete geçmesine sebep olmuş, Pyongyang bu yaptırımları savaş nedeni olarak belirtmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı savaş gemilerinden veya kara tabanlı bir sistemden atılabilen dört füzenin ve ilgili donanımın 133 milyon dolarlık satışını onaylamasını dün Kongre'den talep etti.

ABD'li görevlinin verdiği bilgiye göre Raytheon Co ve BAE Systems tarafından üretilen anti-balistik füzelerin satışıyla "Kuzey Kore'nin provokatif davranışıyla tehdit altına giren müttefiklerin savunma kabiliyetlerini yükseltmek için Başkan Trump'ın verdiği taahhütün" yerine getirildiğini ifade etti.

Japonya Aralık ayında ABD yapımı yerde konuşlu Aegis radar istasyonları ve önleme uçağı ile balistik füze savunma sistemini genişletmeye yönelik kararını kesinleştirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal