ABD'den Çarpıcı Suriye Açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, DEAŞ tehdidi sebebiyle Irak ve Suriye'deki Amerikan varlığını sürdüreceğini ifade ederken, İran'ın bölgedeki varlığının istikrarsızlığa neden olduğunu savundu.

14.02.2018-09:51 - (Son Güncelleme: 14.02.2018-09:48) ABD'den Çarpıcı Suriye Açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, İran'ın Suriye, Irak, Yemen ve Lübnan'dan kuvvetlerinin çekilmesini talep ederek, bu yerlerdeki varlığının istikrarsızlığa neden olduğunu ifade etti.

Tillerson, Arapça yayın yapan Hurra televizyon kanalına verdiği bilgilerde, Irak ve Suriye başta olmak üzere bölgedeki gelişmeleri ele aldı.

Irak'taki ABD askeri varlığı hakkında değerlendirmeler yapan Tillerson, bu meseleyi Irak Başbakanı Haydar el-İbadi hükümetiyle konuşacaklarını blirterek, "Biliyoruz ki ve bunu Başbakan İbadi'de söylüyor, DEAŞ'ın bazı militanları Irak'a karşı halen tehdit niteliğinde. Bu tehditlerden tamamen kurtulduğumuzdan emin olana kadar orada (Irak'ta) kalacağız’’ şeklinde konuştu.
Bakan Tillerson, Suriye'deki askeri varlıklarının nedeninin DEAŞ'ın tamamen yenilmesi olduğunu iddia ederek, bunun ayrıca Suriye'de istikrarı da hedeflediğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal