ABD'de Havalimanında Silahlı Saldırı! Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor! İşte İlk Görüntüler

ABD'nin Florida eyaletindeki Fort Lauderdale-Hollywood Uluslararası Havalimanında düzenlenen silahlı saldırıda, alınan ilk bilgilere göre 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 9 kişinin de yaralandığı belirtildi.

06.01.2017-20:32 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) ABD'de Havalimanında Silahlı Saldırı! Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor! İşte İlk Görüntüler

Florida'da yerel medyada yer alan haberlerde, Fort Lauderdale  Havalimanında silahlı saldırı meydana geldiği ve olayda 5 kişinin öldüğü, 9 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

HAVALİMANINA GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI

Fort Lauderdale-Hollywood Havalimanı'nda büyük bir paniğe yol açan saldırı üzerine, tüm giriş ve çıkışlar geçici olarak durduruldu.

Saldırganı yakalayarak gözaltına alan polis, olayın Terminal 2'nin bagaj teslim bölümünde meydana geldiğini bildirdi.

Polis, olay yerindeki yolcuları güvenlik gerekçesiyle tahliye etti.

Dört terminali bulunan havalimanında günde 73 bin yolcuya hizmet  ediliyor.

Havaalanında tesadüfen bulunan Beyaz Saray eski Sözcüsü Ari Fleischer de Twitter mesajında, "Lauderdale Havaalanındayım. Ateş edildi. Herkes kaçıyor." bilgisini verdi.

Florida'da yerel medyada yer alan haberlerde, Fort Lauderdale Havalimanında meydana gelen silahlı saldırıda 3 kişinin öldüğü, 5 kişinin ise yaralandığı bilgisi verildi.

TERÖR SALDIRISI OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

Güvenlik birimleri, tek şüpheli olduğunu belirttikleri saldırganı sağ olarak yakalayarak gözaltına aldıklarını bildirdi.

CNN'e konuşan Broward County Valisi Barbara Sharief, "Zanlının başka birileriyle koordineli hareket ettiğine dair şu an elimizde bir kanıt yok. Şu anda gözaltında ve olayı soruşturuyoruz" dedi.

Yetkililerin, saldırganın motivasyonunun ne olduğunu öğrenmek üzere çalışmaları sürdürdükleri, olayın terör saldırısı olup olmadığı konusunun değerlendirildiği aktarıldı.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Havalimanı saldırısını düzenleyen kişinin kimliği Esteban Santiago olarak açıklandı. Santiago'nun askeri kimlik taşıdığı ve New Jersey doğumlu olduğu belirtildi.

SİLAHI BAGAJINDAN ÇIKARMIŞ

FORT Lauderdale-Hollywood Uluslararası Havalimanı'nı kana bulayan 26'li yaşlardaki saldırgan Esteban Santiago'nun, saldırıda kullandığı silahı bagajından çıkardığı ortaya çıktı.

Alaska'dan, Kanada bağlantılı olarak Florida'ya gelen Santiago, görgü tanıklarının ifadelerine göre, Terminal 2'de bagajını aldıktan sonra tuvalete gitti. Burada bagajından, check-in işlemini yaptırdığı silahı çıkaran saldırgan hedef gözetmeksizin sağa sola ateş etmeye başladı. Havalimanında büyük bir kaosa yol açan olay sırasında yolcular kendilerini koruyabilmek için apron da dahil değişik yerlere kaçışırken, 5 kişi yaşamını yitirdi, yaralanan 8 kişi de hastaneye kaldırıldı.

Yetkililer Santiago'nun, Alaska'dan uçağa bindiği sırada silahını beyan etmiş olduğunu, içinde silah olan bagajın uçağın kargo bölümünde taşınacağından buna izin verildiğini belirttiler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal