ABD Ve Rusya Arasında Ukrayna Krizi

ABD ile Rusya arasında ipler kopma noktasına geldi.

20.02.2018-13:08 - (Son Güncelleme: 20.02.2018-12:56) ABD Ve Rusya Arasında Ukrayna Krizi

ABD Bakanlık Sözcüsü Heather Nauert, "Ukrayna'nın Devrimi Onurunun 4'üncü Yılı" vesilesi ile yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, 4 yıl önce bugün Ukrayna vatandaşlarının Kiev Meydanı'nda toplanarak Avrupa'ya dahil olma hususunda seçimlerini dile getirdiklerini kaydeden Sözcü Nauert, yaşanan olaylarda çok sayıda kişinin hayatından olduğunu hatırlattı.

Nauert açıklamasında, " ABD, on binlerce kişinin hayatını yitirdiği ve 1 milyon 600 bin kişinin evlerini bırakmak zorunda kaldığı Rusya saldırılarına karşı Ukrayna'nın yanında yer almaya devam etmektedir." ifadesine yer verdi.

Geride bıraktığımız 4 yılda Ukrayna'nın önemli hamleler yaptığı kaydedilen açıklamada Nauert, Ukrayna halkının bütün potansiyelini göstermek için çalışmaların devam etmesi gerektiğini kaydetti.

RUSYA İLE ABD ARASINDA İPLER GERİLİYOR

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'nın geride bıraktığımız günlerde ABD'nin YPG'ye silah vererek Türkiye'yi kışkırttığını belirterek, "Türkiye de cevap olarak Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı kapsamında askeri operasyonlarını sürdürdü" açıklamasının ardından, dün de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "ABD, PYD'yi (PYD/PKK) kullanarak Suriye'yi parçalamaya yönelik adımlar atıyor. ABD'yi ateşle oynamamaya davet ediyoruz." demişti.

ABD'nin Ukrayna demeçlerinin hemen bu açıklamaların ardından gelmesi ise iki ülke arasındaki gerilimin tırmandığını gösteriyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal