ABD ve Güney Kore'den Ortak Füze Denemesi

Pentagon, Güney Kore ile gerçekleştirilen ortak tatbikatın videosunu yayınladı.

29.07.2017-08:45 - (Son Güncelleme: 29.07.2017-12:45)

Dün Kuzey Kore, bir füze denemesi daha gerçekleştirdi. Japon Denizi' ne gönderilen füzenin yaklaşık 1000 kilometre kadar yol aldığı açıklandı.

KUZEY KORE KINANDI

Deneme sonrası birçok ülkeden tepki geldi. Fransa, Japonya gibi ülkeler bu denemeyi kınadıklarını açıkladı. Bugün ise buna karşılık olarak Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Kore ortak tatbikat düzenledi. Füzelerin atılma anı kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi ve Pentagon tarafından dünyaya servis edildi

ABD VE GÜNEY KORE KUZEY KORE'NİN YAPTIĞI DENEMEYİ ELEŞTİRMİŞTİ

Öte yandan daha önce Washington' da bulunan Beyaz Saray' dan yapılmış olan yazılı açıklamada, G20 Zirvesi için Almanya' nın Hamburg kentinde bulunan üç liderin Kuzey Kore' ye karşı alınacak tedbirleri kapsamlı olarak görüştüğü ifade edildi.

Kuzey Kore' nin önceki gün ilk defa kıtalararası balistik füze denemesi yaptığının tüm boyutları ile farkında olunduğu belirtilen açıklamada, bu adımın dünya barışı adına bir tehdit unsuru oluşturduğu ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi' nin alakalı kararlarını ihlal anlamına geldiği bildirildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal