Kredi Borçlarında Yeni Düzenleme

Hatay ve Kilis'te terör çatışmaları dolayısıyla hasara uğrayan gerçek ve tüzel kişi üreticilerin kredi borçlarının ertelenmesinde ‘en az yüzde 30 zarar’ kaydı kaldırıldı.

05.04.2018-12:45 - (Son Güncelleme: 05.04.2018-12:41) Kredi Borçlarında Yeni Düzenleme

Söz konusu kredi borçlarının ertelenmesi kararı Bakanlar Kurulu’nun verdiği kararla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, bazı illerde meydana gelen terör çatışmaları sebebiyle hasara uğrayan gerçek veya tüzel kişi üreticilerin, Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının ertelenmesine yönelik kararda düzenleme yapıldı.

Hatay ve Kilis ile ilçelerinde çalışma gösteren ve 20 Ocak-30 Nisan tarihlerinde, terör çatışmaları sebebi ile ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarara uğrayan Çiftçi Kayıt Sistemi'ne ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının diğer sistemlerine kayıtlı gerçek ve tüzel kişi üreticilerin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının ertelenmesinde zararın ‘en az yüzde 30 oranında’ olması gerektiğine yönelik şart kaldırıldı.

Bu karar 20 Ocak tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

REİS-İ CUMHUR MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Geçen günlerde AK Parti Hatay İl Kongresi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Hataylı ve Kilisli vatandaşlarımıza müjde var. Esnaflarımızın Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine borçlarını bir sene erteledik. İşverenlerimizin SSK borçları için harekete geçtik. Geçen Aralık ayından önümüzdeki Haziran ayına kadar olan SSK borçlarının ertelenebilmesi içinde olanak verdik’ ifadelerini kullanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal