The New York Times: Yemen Savaşı'nda Amerikanın Parmağı Var

New York Times, 4.600'den fazla sivilin öldürüldüğü Yemen'deki savaşta Amerika’nın parmağı olduğunu söyledi.

27.12.2018-11:01 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-10:58) The New York Times: Yemen Savaşı'nda Amerikanın Parmağı Var

New York Times, 4.600'den fazla sivilin öldürüldüğü Yemen'deki savaşta Amerika’nın parmağı olduğunu söyledi. The New York Times gazetesi, ABD’nin Suudi liderliğindeki koalisyonun Yemen’deki hava saldırılarına ilişkin kayıtlarına erişebildiğini söyledi. NYT, ABD’nin, savaşın ilk günlerinden bu yana kullanılan savaş uçağı ve mühimmat da dahil olmak üzere, Yemen’deki her bir hava saldırısının kayıtlarına erişebildiğini söyledi.

Yapılan haberde Amerikan’ın parmak izlerin grevlerin 4.600'den fazla sivili öldürdüğü Yemen’deki savaşın her tarafında görüldüğü belirtildi.

Gazetenin yayınladığı makalede, “Aynı zamanda, Amerikalıların Suudilere sivilleri nasıl koruyacakları konusunda tavsiyede bulunma çabaları sık sık boşa çıktı. Suudiler hatalı hava saldırılarını soruşturmak için Amerikan sponsorluğundaki bir girişim örtbas etti ve sıklıkla grev yapmayan bir listeyi görmezden geldi ”dedi. Eski devlet sekreteri yardımcısı olan Tom Malinowski, Suudilere, vurulmaması gereken “belirli hedef koordinatları” verildiğini ancak onların bu hedefleri vurmaya devam ettiklerini söyledi.

Yemen’de, 2014 yılından bu yana, Houthi isyancılarının başkent Sana'a da dahil olmak üzere ülkenin çoğunu işgal ettiği ve hükümeti kıyı kenti Aden'de geçici olarak ikamet etmeye zorladığı için çatışmalar yaşanmakta.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal