Suriye'de Hava Saldırısı, 45 Sivil Yaşamını Yitirdi

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib şehrinde savaş uçakları, sivil yerleşimlere ve muhaliflerin cephe hatlarına yönelik saldırı gerçekleştirdi.

31.12.2018-15:57 - (Son Güncelleme: 31.12.2018-15:54) Suriye'de Hava Saldırısı, 45 Sivil Yaşamını Yitirdi

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib şehrinde savaş uçakları, sivil yerleşimlere ve muhaliflerin cephe hatlarına yönelik saldırı gerçekleştirdi. Sivil savunma, en az 45 sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib bölgesinde savaş uçakları, sivil yerleşimleri ve muhaliflerin cephe hatlarına karşı saldırı düzenledi.

"İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içinde yer alan Cisir Şuğur ilçe kırsalındaki Zuayniyr ve Marend köylerindeki siviller ve muhaliflerin cephe hatlarına hava ve topçu saldırısı yapıldı. Muhaliflere ait Uçak Gözlem Evi’nin yaptığı açıklamaya göre, hava saldırısı Hımeymim üssünden kalkış yapan Rus savaş uçakları tarafından gerçekleştirildi.

Beşşar Esed rejimi birlikleri de hava saldırısının sonrasında bölgeye topçu saldırısı gerçekleştirdi.

45 SİVİL YAŞAMINI YİTİRDİ

Sivil savunma kaynaklarından elde edilen bilgiler doğrultusunda, İdlib'in Cisir Şuğur ilçesi kırsalındaki saldırılarda bir çocuk yaralandığı belirtildi. İdlib'de Esed rejimi güçlerinin Soçi mutabakatının imzalandığı 17 Eylül tarihinden beri Esed rejiminin kara saldırılarında 6'sı kadın, 22'si çocuk 45 sivil yaşamını yitirirken, çok sayıda sivil de yaralandı.

Rejim güçlerinin saldırıları devam ederken, askeri muhalifler mutabakat anlaşması doğrultusunda belirlenen bölgelerden 10 Ekim tarihinde ağır silahlarını çekmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal