S-400'lerle Beraber Türkiye'ye Kısmi Teknoloji Transferi de Yapılacak

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, S-400'lerin Türkiye'ye sevkıyatı ile beraber kısmi teknoloji transferinin de yapılacağını açıkladı.

29.06.2019-14:44 - (Son Güncelleme: 29.06.2019-14:40)

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye’yle gerçekleştirilen S-400 hava savunma sistemi anlaşmasının, alıcı ülkeye kısmi teknoloji transferi öngördüğünü ifade etti.

Basın toplantısında Türkiye’ye Rusya yapımı S-400 savunma sistemi sevkiyatının koşulları ile alakalı bir soruyu cevaplayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Sözleşme, (Türkiye’ye) üretim hususunda kısmi teknoloji transferi yapılmasını içeriyor” dedi.

Peskov, bununla beraber transferin kısmi olacağına bir kez daha vurgu yaptı.

Teknoloji transferinin, daha önce ABD ile yapılan Patriot görüşmelerinde de Ankara'nın en önemli koşullarından biri olduğunu biliniyordu.

ABD, Rusya yapımı bir sistem olduğu için Türkiye’nin S-400 satın almasına karşı çıkıyor. Türkiye'nin, kendi üretimi olan ve NATO sistemine entegre edilebilecek Patriot savunma sistemlerini almasını istiyor.

Fakat Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil Türk görevliler ise, ABD'nin yaptırım kartını oynamış olmasına karşın Rusya'dan S-400 satın alma hususunda geri dönüş olmayacağını defalarca söyledi.

Söz hususu Rus savunma sisteminin Türkiye'ye sevkiyatının gelecek ay başlaması düşünülüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal