Rusya Libya'da Siyasi Diyaloğun Oluşmasını Talep Ediyor!

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Libya’daki çatışmaların durdurulmasını vurgulayarak, "Çatışmaların durdurulması, siyasi diyaloğun başlatılması için temel koşuldur." diye konuştu.

30.12.2019-17:40 - (Son Güncelleme: 30.12.2019-17:32) Rusya Libya'da Siyasi Diyaloğun Oluşmasını Talep Ediyor!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile başkent Moskova'daki toplantıdan sonra gerçekleştirdiği basın görüşmesinde, Libya krizine yönelik değerlendirme yaptı.
Libya’daki çatışmalarının durdurulmasının şart olduğuna işaret eden Lavrov, "Çatışmanın durdurulması, siyasi diyaloğun başlatılması için temel koşuldur. Çatışmanın durdurulması, kalıcı ateşkesin sağlanması ve diyaloğun başlatılması Libya halkının menfaatinedir. Libya’daki tarafların, bütün siyasi ve etnik grupların çıkarlarını dikkate alması gerekiyor." dedi.
Lavrov, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin Libya’yı uçuşa yasaklı bölge ilan ettiğini ve NATO’nun bu karara rağmen "Arap Baharı"nı destekleme bahanesiyle Libya’ya saldırdığını aktardı.
Libya'nın uçuşa yasak bölge ilan edilmesinin iç açıcı olmadığını dile getiren Lavrov, "Böyle bir yasak bölgenin ilan edilmesi halinde, NATO'nun gereken kurallara uyacağından emin değiliz." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal