Rusya: İstanbul’da Suriye Konulu Yeni Bir Dörtlü Zirve Gerçekleştirilebilir

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Moskova’nın İstanbul’da Rusya, Türkiye, Fransa ve Almanya devlet başkanları arasında Suriye konulu yeni bir zirve düzenlenmesi olasılğını dışlamadığını açıkladı.

29.04.2019-15:25 - (Son Güncelleme: 29.04.2019-15:25)

Sputnik’e konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, İstanbul’da gerçekleştirilen dörtlü zirveye ilişkin “Çok ilginç bir formattı. Prensipte böyle bir formatta yeni bir zirvenin düzenlenmesi olasılığını ihtimalini dışlamıyoruz, fakat gerçek anlamda ortak sonuçlara ulaşılabileceğine dair bir umut söz konusu olması…” sözlerini aktardı.

Lavrentyev konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bu tarz görüşmelerin sağlayacağı fazladan değerlere, etkileri gerçekten de yardımcı olacak, Suriye’de beşeri, finansal ve altyapı yenilenmesi gibi farklı alanlarda, krizin çözümüne ulaştıracak çalışma seçeneklerine ihtiyaç var.”

Suriye’de çözüm için yaratıcı fikirlere ihtiyaç olduğunu belirten Lavrentyev, Batılı partnerlerin henüz böyle bir fikirde bulunmamasının çok üzücü olduğunu belirtti.

İSTANBUL'DAKİ DÖRTLÜ ZİRVE 

Dörtlü zirvenin ilki 27 Ekim 2018 tarihinde İstanbul’da düzenlenmişti. Zirve neticesinde yayınlanan ortak bildiride liderler, teröre karşı mücadeleyi sürdürmenin gerekliliğinin altını çizerken, etkili tedbirlerin tam olarak uygulanması ve tüm ilgili tarafların hükümlere riayet etmesi suretiyle sağlanacak kalıcı bir ateşkesin önemi üzerinde durdu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal