PYD'nin Elinde Olan Tel Rıfat'tan Dumanlar Yükseliyor

Suriye'nin kuzeyinde yer alan Tel Rıfat şehrini işgal eden PKK/PYD teröristleri, zorla göç ettirdiği sivil halkın evlerini ve tarlalarını yaktı. Gelen görüntülerde bölgeden yoğun duman yükseldiği görüldü.

09.06.2018-15:05 - (Son Güncelleme: 09.06.2018-15:10)

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'nin kuzeyinde ele geçirdiği Tel Rıfat ve civarındaki köylerden göçe zorladığı bazı sivillerin evlerini yağmalayıp ateşe veriyor.

EVLERİ YAĞMALIYORLAR

AA'nın Tel Rıfat'ta bölgesel kaynaklardan aldığı bilgilere göre, YPG/PKK'lı militanlar, ele geçirdikleri Tel Rıfat şehri ve civarındaki Minag ve Ayn Dakne köylerinde yer alan bazı sivillere ait evleri yağmalıyor.

ARPA VE BUĞDAY TARLALARINI ATEŞE VERDİLER

Örgüt, Şubat 2016'dan bu güne elinde tuttuğu Tel Rıfat ve civarındaki köylerde yer alan bazı fırınları ve içinde arpa ile buğdayların olduğu tarlaları da ateşe verdi. Örgütün yağmalama ve kundaklama faaliyetlerine Halep'in batı tarafındaki Nubul ve Zehra ilçelerinden gelen Beşşar Esed hükümeti güçleri ve İran destekli yabancı terörist grupları da yardım ediyor.

BÖLGEDEN DUMANLAR YÜKSELİYOR

AA'nın topladığı havadan kaydedilmiş görüntülerde, Tel Rıfat'ın civarındaki tarım alanlarından dumanlar çıkıyor. Görüntülerde sivillere ait tarım bölgelerinin yakıldığı göze çarpıyor. Muhaliflerin elindeki Azez şehirinde çalışmalarını devam ettiren Tel Rıfat Askeri Meclis Başkanı Beşir Allito, AA muhabirine yaptığı konuşmada, "Bizler, Tel Rıfat ve civarındaki köy ve arazilerden dumanların yükseldiğini gördük." dedi.

Tel Rıfat'ın YPG/PKK'lı teröristlerden temizlenmesi için Türkiye ile Rusya arasında temasların devam ettiğini anımsatan Allito, "Tel Rıfat meselesinde bir anlaşma sağlanırsa, PYD ve İran güçleri oradan çıkmak durumunda olacak. Bu sebeple evlerine dönecek sivillere daha fazla hasar vermek amaçlı evleri yağmalayıp yaktılar. İnsanların rızkına göz diktiler." dedi.

TEL RIFAT KONUSUNDA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Tel Rıfat şehri sakinleri ve çok sayıda Özgür Suriye Ordusu üyesi, Zeytin Dalı Harekatı esnasında topraklarının da temizlenmesi için gösteriler yapmıştı.

Zorla evlerinden uzaklaştırılan Tel Rıfatlıların geri gelmeleri için yoğun çabalarda bulunan Türkiye, Tel Rıfat'ın teröristlerden temizlenmesi hususunda Rusya ile temaslarını devam ettiriyor. Temasların olumlu neticelenmesi durumunda yaklaşık 250 bin sivil tekrar evine gelecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal