Pentagon'dan Dikkat Çeken Açıklama: Suriye'ye Operasyon Kabul Edilemez

ABD Savunma Bakanı Esper, "Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirilecek tek taraflı herhangi bir operasyon kabul edilemez. Ankara ile anlaşmayı umut ediyoruz." dedi.

06.08.2019-11:30 - (Son Güncelleme: 06.08.2019-11:40) Pentagon'dan Dikkat Çeken Açıklama: Suriye'ye Operasyon Kabul Edilemez

Ankara'da Türk ve ABD'li yetkililer arasında gerçekleştirilen 'Güvenli bölge' toplantısında ikinci güne girilirken, Washington'dan bir açıklama geldi. ABD Savunma Bakanı Mark Esper, " Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirilecek tek taraflı herhangi bir operasyon kabul edilemez. Ankara ile anlaşmayı umut ediyoruz" dedi.

GÖRÜŞMELERDE İKİNCİ GÜN

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde tesis edilmesi düşünülen 'Güvenli Bölge'ye dönük ABD'li askeri yetkililer ile görüşmelerin ikinci gününün başladığını bu sabah duyurdu. Bakanlığın sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından paylaşılan açıklamada, "Suriye kuzeyinde koordineli bir biçimde tesis edilmesi düşünülen Güvenli Bölgeye dönük ABD askeri görevlileri ile görüşmelerin bugünkü bölümü saat 10.30'da MSB/Ankara'da başlamıştır" denildi.

İLK TOPLANTI 23 TEMMUZ'DAYDI

ABD askeri personeli ile yapılan müşterek çalışmanın ilki 23 Temmuz'da yapılmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal